Ola er storfavoritt

De tillitsvalgte i Senterpartiet vil ha Ola Borten Moe som ny første nestleder.

LIGGER GODT AN: Ola Borten Moe skal i kampvotering med Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim på det ekstraordinære landsmøtet i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
LIGGER GODT AN: Ola Borten Moe skal i kampvotering med Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim på det ekstraordinære landsmøtet i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På ekstraordinært landsmøte i dag avgjøres hvem som blir første nestledervervet i Senterpartiet - Ola Borten Moe eller Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim.

Ola Borten Moe er storfavoritt blant partiets tillitsvalgte, viser en epostundersøkelse som Dagbladet har gjennomført. 53,5 prosent av de som har svart ønsker Ola Borten Moe. 37,3 prosent vil ha hans utfordrer, Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim.

- Navarsete har skylda De som har svart peker klart og tydelig på én syndebukk for trøbbelet i partiet. Hele 75,5 mener avtroppende partileder Liv Signe Navarsete har skyld. Halvparten mener at Ola Borten Moe har skyld. 40 prosent mener at Ola Borten Moes støttespiller, tidligere leder for Senterungdommen, Sandra Borch, er skyld i partibråket. 35 prosent peker på Ola Borten Moes gode venn, Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes.

På spørsmål om hvem de vil ha som andre nestleder, svarer 42,2 av de tillitsvalgte at de vil ha Janne Sjelmo Nordås. 33,1 prosent svarer Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim.

22,3 prosent av totalt 1420 tillitsvalgte har svart på undersøkelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer