LIGGER GODT AN: Ola Borten Moe skal i kampvotering med Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim på det ekstraordinære landsmøtet i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
LIGGER GODT AN: Ola Borten Moe skal i kampvotering med Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim på det ekstraordinære landsmøtet i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.Vis mer

Ola er storfavoritt

De tillitsvalgte i Senterpartiet vil ha Ola Borten Moe som ny første nestleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På ekstraordinært landsmøte i dag avgjøres hvem som blir første nestledervervet i Senterpartiet - Ola Borten Moe eller Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim.

Ola Borten Moe er storfavoritt blant partiets tillitsvalgte, viser en epostundersøkelse som Dagbladet har gjennomført. 53,5 prosent av de som har svart ønsker Ola Borten Moe. 37,3 prosent vil ha hans utfordrer, Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim.

- Navarsete har skylda De som har svart peker klart og tydelig på én syndebukk for trøbbelet i partiet. Hele 75,5 mener avtroppende partileder Liv Signe Navarsete har skyld. Halvparten mener at Ola Borten Moe har skyld. 40 prosent mener at Ola Borten Moes støttespiller, tidligere leder for Senterungdommen, Sandra Borch, er skyld i partibråket. 35 prosent peker på Ola Borten Moes gode venn, Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes.

På spørsmål om hvem de vil ha som andre nestleder, svarer 42,2 av de tillitsvalgte at de vil ha Janne Sjelmo Nordås. 33,1 prosent svarer Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim.

22,3 prosent av totalt 1420 tillitsvalgte har svart på undersøkelsen.

Moe: - Ikke en dag for tidlig Landsmøtet varer i én dag og har valg av ny ledelse som eneste punkt på agendaen. Det er bare nestledervervene det står om. Det er avklart at Trygve Slagsvold Vedum vil bli valgt til leder. Ola Borten Moe er i godt humør, men ønsker ikke å si så mye foran møtet, annet enn at det er på høy tid å få det overstått.

- Nå får vi vente og se. Dette kommer ikke en dag for tidlig, sier han til Dagbladet.

Ola Borten Moe stiller bare som kandidat til vervet som første nestleder. Tvinnereim stiller på begge plassene. Dermed kan begge ende opp i ledelsen. Dersom Tvinnereim blir første nestleder, blir Janne Sjelmo Nordås valgt til andre nestleder uten motkandidat. Tvinnereim støttes av kjente Sp-ere som Magnhild Meltveit Kleppa, Per Olaf Lundteigen og Åslaug Haga. Valgkomiteens leder Terje Riis-Johansen og Senterungdommens leder Erling Laugsand vil ha Ola Borten Moe.

Kampanjelederne på hver side har jobbet med å telle stemmer foran møtet. Ola Borten Moes fløy er trygge på seier, men i Anne Beathe KristiansenTvinnereims leir har de andre tall. En vedtektsendring som Ola Borten Moe fikk gjennomslag for i fjor, kan tippe resultatet i hans favør. Endringen innebærer at mange av lokallagene i Senterpartiet for første gang vil være representert på landsmøtet. Det dobler antallet delegater på møtet. Ola Borten Moe er populær på grasrota i partiet.

UTFORDRER: Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim kjemper for å ta første nestleder-vervet fra Ola Borten Moe. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
UTFORDRER: Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim kjemper for å ta første nestleder-vervet fra Ola Borten Moe. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. Vis mer