Ola Mæle solgte bonde­gård for 27 millioner

Ola Mæle selger Nordre Nordby Gård i Aurskog Høland til investor Steffen Langaard. Prisen skal være 27 millioner kroner.

SELGER: Ola Mæle har solgt Nordre Nordby Gård med 11.000
&nbsp;<span style="background-color: initial;">mål tomt , som ligger i Aurskog Høland, cirka 5 mil &nbsp;</span><span style="background-color: initial;">fra Oslo. Foto: Finansavisen</span>
SELGER: Ola Mæle har solgt Nordre Nordby Gård med 11.000  mål tomt , som ligger i Aurskog Høland, cirka 5 mil  fra Oslo. Foto: FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: Ola Mæle har solgt Nordre Nordby Gård i Aurskog Høland for 27 millioner kroner. Den opprinnelige planen var å bygge opp gården på nytt og ta med seg familien, men etter hvert som tiden har gått, er ikke familien lenger innstilt på å flytte.

Romslig tomt

Gårdsbruket består av 560 mål dyrket mark og nesten 11.000 mål med skog og er en av få store eiendommer som er blitt omsatt så nær Oslo. Bygningsmassen består av hovedhus, driftsbygning, redskapshus og garasje, men alt er i dårlig forfatning. Gården har både bo- og driveplikt.

Mæle kjøpte gården i 2011 for 22 millioner kroner.

- Ikke realistisk å flytte

– Jeg selger av familiære årsaker. Nå når alt ble godkjent måtte vi sette oss ned og se om det var realistisk å flytte ut dit eller ikke. Så etter et familieråd har jeg besluttet å selge, sier Ola Mæle.

Selv om han har brukt en del penger på å få godkjent planer, har han ikke tapt penger på gården. Mæle har heller ikke mangel på landeiendom etter salget. Selv etter å ha solgt to teiger for til sammen over 50 millioner kroner, eier han fortsatt 630.000 mål med skog og fjelleiendom i Nord-Trøndelag.

– Har ikke du nok skog og jord fra før, var nettopp argumentet til min bedre halvdel, sier Mæle, som har fått med i kontrakten at han får beholde rådyrjakta i fem år.

Flere økonomisaker:

25-åring tar norsk fiskeoppdrett til Ghana

Små utslag på Wall Street