POPULÆRT SØK OM SOMMEREN. Finn-torget melder at snøfreser er blant deres mest populære søk i august. 

Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
POPULÆRT SØK OM SOMMEREN. Finn-torget melder at snøfreser er blant deres mest populære søk i august. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Ola Nordmann kjøper snøfreser om sommeren

Sommeren er ikke over ennå, men mange har allerede begynt å forberede seg til vinteren. Hittil i august er det gjort over 35000 fritekstsøk på «snøfreser» på Finn-torget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Så raskt fellesferien er over, skyter snøfresersøkene i været, noe vi merket i fjor også, sier Lene Kallum hos Finn til Dagbladet.

Også i fjor opplevde de at snøfresersøkene gikk i været da fellesferien var over.

- Nå ligger søket på 31. plass på mest søkt-listen til vår. På samme tid i fjor lå det på 35. plass. Det er en økning på 25 prosent, forteller Kallum.

Snørike vintere friskt i minne - Statistikken tyder på at nordmenne har snørike vintere og manuelle måking friskt i minne, selv om sommeren. Mange liker nok å være litt føre var, fortsetter hun. 

- Når man tenker på alt det er mulig å søke på, er dette en ganske høy plassering, spesielt på denne tiden av året.  August markerer starten på «jaktsesongen». Fra nå av vil antall snøfresersøk bare øke fram mot vinteren.

Nettstedet merker en tendens til at søkene etter snøfreserne kommer stadig tidligere for hvert år. Kallum tror at snørike vintere kan være en forklaring, men at det også kan vitne om at flere unner seg litt luksus i en travel hverdag.

- Det virker som folk er kjempelei av å måke snø og at de unner seg litt ekstra goder.

Daglig lederi Stiga, som leverer snøfresere, har aldri før opplevd så stor etterspørsel som det var i fjor. Mye tyder på at den blir enda større i år.

- Det var ekstremt i fjor. I mine ti år i Stiga har jeg aldri opplevd noe lignende. Forespørslene kom lenge før snøen. Vi har aldri solgt så mange snøfresere så tidlig som i fjor, sier Christian Brenne.
  Gressklipperen fortsatt mer populær Hagemøbler, stoler, kanoer, brudekjoler og sjenker er blant produktene som må se seg utkonkurrert av snøfreseren på topplisten til Finn. Men gressklipperen er fortsatt mer populær en sin ekvivalent fra vinterland, og har nesten 60.000 søk. Helt i toppen ligger iPhone, sofa, sykkel og seng.  

For øyeblikket ligger det 139 annonser for snøfresere fra både forhandlere og privatpersoner på Finn-torget.

- Selv om det er lenge til høysesongen starter, ser vi at det kommer nye annonser hver dag. I fjor ble noen leverandører utsolgt for snøfresere og jeg tror kundene har lært at det lønner seg å være tidlig ute, sier Kallum.

Et annet vintersøk ligger også på topplisten. Vedovn har med sine nærmere 30.000 søk også en økning på 25 prosent fra i fjor. Kallum tror høye strømpriser er noe av årsaken til dette.

- Strømprisene kan gjør at enkelte blir mer bevisste på forbruket sitt.