Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Olaf fikk sin Vendela

STOCKHOLM (Dagbladet): Så kunne de endelig kysse hverandre som gift mann og kvinne, Olaf Thommessen og Vendela Kirsebom (29). - Dette er helt rått, sa Thommessen (30). - Å, så lykkelig jeg er, sa Vendela.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gårsdagens beste replikk i Katarina Kyrkan på Södermalm i Stockholm var utvilsomt «ja». Den kom fra norske Olaf Thommessen, og sannelig om den ikke også kom fra supermodell Vendela Kirsebom. Ett år etter at de traff hverandre på Åkerøya utenfor Lillesand, ble de i går smidd i hymens lenker.

Lykke

Det er ikke hvert år en norsk ungkar går bort og kaprer en av USAs best betalte modeller. Men tidligere produktsjef i Stabburet, Olaf Thommessen, klarte akkurat det. Ikke rart han strålte om kapp med en opplagt svensk sol da han kom ut av Katarina Kyrkan med sin vakre brud ved sekstida i går kveld.

- Dette var heftig, kom det fra Olaf, som måtte innrømme at han hadde vært rimelig nervøs før vielsen.

- Men jeg sa de riktige tingene. «Ja» og slikt, flirte en opplagt Thommessen. Vendela bare smilte sitt millionglis og kysset i vei på Olaf. Åååå, hvilken lykke ...

Svensk far

Mange vil nok undres over at bryllupet ble holdt over hos søta bror, så lenge Olaf vitterligen er nordmann god som noen og Vendela er ganske så norsk hun også.

- Vendelas far er svensk. Dessuten har hun vokst opp her. Derfor var det naturlig å gjøre det slik.

- Men det er ikke umulig at vi bosetter oss i Norge, legger Vendela til. Skjønt ikke noe av dette er helt klart ennå.

- Bortsett fra at vi nå har giftet oss, er det vel egentlig ganske lite som er bestemt. Jeg må gjøre ferdig min diplom-oppgave i Sveits først, så får vi se etter det, utdypet Thommessen. Men at Vendela nå er blitt en ekte Thommessen, er det ingen tvil om. 29-åringen som har fått mange titall millioner for å reklamere for Revlon, heter heretter Thommessen.

Katolsk

I pakt med Thommessen-familiens franske røtter ble gårsdagens vielse holdt på katolsk vis. Hele to prester måtte til for å få paret gift, pater Rune P. Thuringer S.J. og prost Lennart Koskinen.

Tradisjonene tro ble Vendela geleidet oppover kirkegulvet av sin far, Lennart Petterson. Kirken var fylt til randen av blomsteroppsatser som Olafs jentevenner hadde brukt hele natta i forveien til å kreere. Olaf hadde bestemt at blomstene skulle dedikeres til hans mor, NOAS-leder Annette Thommessen, som døde av kreft i fjor. Både Olaf og hans søster Ingrid Annette (37) har tatt opp engasjementet i NOAS.

Ingrid Annette kom for øvrig til vielsen i en elegant, lyseblå kjole som Vendela hadde fått laget til henne. Det samme gjorde Vendelas forlover, «modellmamma» Mika Kjellberg (35). Olafs forlover var advokat-broder Nils (34). Vendela hadde for øvrig også seks små brudepiker, fire av dem døtre av Nils og den eldste av de fire Thommessen-søsknene, Christian.

Og at kirkebryllupet var både storslått og feiende flott, se det var alle enige om.

- Orgelspillet var glimrende. Og barnekoret var bare helt rått, kommenterte en entusiastisk Olaf i etterkant.

Film med Arnold

Etter vielsen forsvant Olaf og hans hustru i en Rolls Royce Corniche 1968-modell. De tok med seg sine 160 gjester, blant dem den norske motekongen Ola Mæle, Olafs far Henrik Thommessen, Vendelas foreldre Lennart og Ingi og en rekke venner og familiemedlemmer fra Norge, Sverige og Frankrike, til Grand Hotel Saltsjöbaden 20 minutters kjøring fra Stockholm. Der ble det vartet opp med franske toner og et gedigent selskap.

Noen bryllupsreise er foreløpig ikke bestemt. Om kort tid reiser Olaf tilbake til diplom-studiene i Sveits, mens Vendela innleder sin filmkarriere med en rolle mot selveste Arnold Schwarzenegger i den neste Batman-filmen. Men det er liten grunn til å tro at Olaf har noe å frykte i den østerrikske muskelmannen.

- Ringene sitter veldig godt, bedyret både Olaf og Vendela før de tok fatt på nattas heftige feiring.