FORSØKTE Å FÅ KONTAKT: Politiet mener Olav Kildal forsøkte å komme i dialog og komme seg inn til pasienten som han skulle transportere til sykehus. Foto: Ole Morten Melgård
FORSØKTE Å FÅ KONTAKT: Politiet mener Olav Kildal forsøkte å komme i dialog og komme seg inn til pasienten som han skulle transportere til sykehus. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Olav Kildal (58) hadde kort dialog med siktede (62) før drapet

Politioverbetjenten prøvde å ta seg inn med brekkjern til den psykiatriske pasienten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||MO I RANA (Dagbladet): Salten politidistrikt som etterforsker drapet på politioverbetjent Olav Kildal (58) sier de har god kontroll på etterforskningen.

Mannen de mener er drapsmannen er tatt, drapskniven er trolig beslaglagt og de har sikret seg gode spor på åstedet — inngangspartiet til leiligheten til den siktede 62-åringen.

Den erfarne politioverbetjenten Olav Kildal og en politistudent skulle gjennomføre et rutineoppdrag i form av å transportere 62-åringen til Helgelandssykehuset avdeling for psykiatri i Bodø onsdag.

Men noe gikk fryktelig galt.

Brøt seg innDa patruljen kom til boligen kom de til låste dører. Kildal listet dermed ut et glass i døra og åpnet låsen fra innsiden.

I gangen kom de til nok en låst dør som fører inn til leiligheten, opplyser politiadvokat Øyvind Rengård til Dagbladet.

- Da var det en form for dialog mellom Kildal og siktede gjennom den avlåste døra. Hva som ble sagt har vi ikke helt oversikt over, men det var et kort forsøk på dialog, sier Rengård til Dagbladet.

Dialogen førte trolig ikke frem og Kildal og politistudenten skal da ha forsøkt å ta seg videre inn med hjelp av et brekkjern. Redskapet er nå tatt hånd om av politiet og sendt til analyse. Om patruljen fikk opp døra eller om den ble låst opp av siktede er ennå ikke på det rene.

- Da skjer det tragiske og Kildal blir stukket flere ganger med kniv, sier politiadvokaten.

Om det er noe som tyder på at Kildal har forsøkt å forsvare seg eller om han ikke rakk dette, ønsker ikke politiet å kommentere.

Ambulanse først innPolitiet vet ikke hvorfor det endte som det gjorde. Siktede har foreløpig ikke latt seg avhøre, men det vil bli forsøkt gjennomført senere i dag. Politiet baserer sin siktelse først og fremst på politistudenten som ble vitne til drapet.

Rengård sier at andre etterforskningsskritt støtter hennes forklaring om hva som skjedde.

Studenten kom seg ut av leiligheten og fikk tilkalt politi og ambulanse. Ambulansepersonellet som ankom først tok seg inn til Kildal. Om de var klar over eller hadde fått beskjed om at det hadde skjedd en knivstikking og at det kunne være farlig å gå inn, er ikke kjent ennå.

Personellet ble raskt bedt om å komme seg ut igjen, men fikk undersøkt Kildal godt nok til å fastslå at trolig var død av skadene.

Etter en halvannen time fikk kolleger Kildal ut. Cirka et halvt døgn senere pågrep politiet 62-åringen i en storstilt væpna aksjon.

Da hadde politiet blant annet forsøkt å gasse ut mannen fra boligen sin.

DREPT: Olav Kildal. Foto: Rana Blad / Scanpix
DREPT: Olav Kildal. Foto: Rana Blad / Scanpix Vis mer