Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Olav Thon beholder en god milliard av formuen

Olav Thon vil være milliardær selv etter at han har lagt verdier for 26 milliarder kroner inn i en stiftelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Tirsdag offentliggjorde en av Norges rikeste menn, Olav Thon, at han legger livsverket sitt, Olav Thon Gruppen, til en stiftelse.

Olav Thon gir ikke bort alt I omtalen i etterkant så det ut som han gir bort hele formuen sin og ville sitte igjen med null på privat hånd. Det stemmer ikke, skriver Finansavisen i dag.

- Gjennom enkeltpersonforetaket Olav Thon har han betydelige verdier i eiendommer og omløpsmidler, sier adm. direktør i Olav Thon Eiendomsselskap og styremedlem i den nye stiftelsen, Dag Tangevald-Jensen.

Han anslår det til å være verdier for en milliard kroner pluss. Resten av formuen, som Kapital har anslått til totalt 27,7 milliarder kroner,  blir da lagt inn i stiftelsen.

Men hvordan stiftelsen konkret blir fundert skattemessig, er ikke fastlagt.

Tøvete debatt Tangevald-Jensen sier til avisen at skattedebatten blir tøvete da det kun er aksjene i Olav Thon Gruppen som overføres til stiftelsen.

Thon har de siste årene betalt et tresifret millionbeløp i formueskatt. Dette vil nå bli vesentlig mindre, men neppe forsvinne helt, skriver avisen.

- Hadde Thon vært å opptatt av formuesskatten, hadde han for lengst flyttet til Strømstad på svenskegrensen. Der er det null formuesskatt, og det tar ikke særlig mye lengre tid å kjøre derfra enn fra Sollihøgda der han bor i dag, sier Tangevald-Jensen til Finansavisen.

Flere nyheter
Sparer 70 mill. i skatt med ny stiftelse
Vil saksøke ledelsen for 46,9 millioner
Kjøpte luksuskåk til 55 millioner

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media