Olav Thon beholder en god milliard av formuen

Olav Thon vil være milliardær selv etter at han har lagt verdier for 26 milliarder kroner inn i en stiftelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Tirsdag offentliggjorde en av Norges rikeste menn, Olav Thon, at han legger livsverket sitt, Olav Thon Gruppen, til en stiftelse.

Olav Thon gir ikke bort alt I omtalen i etterkant så det ut som han gir bort hele formuen sin og ville sitte igjen med null på privat hånd. Det stemmer ikke, skriver Finansavisen i dag.

- Gjennom enkeltpersonforetaket Olav Thon har han betydelige verdier i eiendommer og omløpsmidler, sier adm. direktør i Olav Thon Eiendomsselskap og styremedlem i den nye stiftelsen, Dag Tangevald-Jensen.

Han anslår det til å være verdier for en milliard kroner pluss. Resten av formuen, som Kapital har anslått til totalt 27,7 milliarder kroner,  blir da lagt inn i stiftelsen.

Men hvordan stiftelsen konkret blir fundert skattemessig, er ikke fastlagt.

Tøvete debatt Tangevald-Jensen sier til avisen at skattedebatten blir tøvete da det kun er aksjene i Olav Thon Gruppen som overføres til stiftelsen.

Thon har de siste årene betalt et tresifret millionbeløp i formueskatt. Dette vil nå bli vesentlig mindre, men neppe forsvinne helt, skriver avisen.

- Hadde Thon vært å opptatt av formuesskatten, hadde han for lengst flyttet til Strømstad på svenskegrensen. Der er det null formuesskatt, og det tar ikke særlig mye lengre tid å kjøre derfra enn fra Sollihøgda der han bor i dag, sier Tangevald-Jensen til Finansavisen.

Flere nyheter
Sparer 70 mill. i skatt med ny stiftelse
Vil saksøke ledelsen for 46,9 millioner
Kjøpte luksuskåk til 55 millioner