<strong>RIKERE:</strong> Olav Thon.
Foto: Berit Roald / Scanpix
RIKERE: Olav Thon. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer

Olav Thon ble en halv milliard rikere på tre dager

Det ble nedgang for de fleste rikingene på Oslo Børs, men for Olav Thon gikk det rett opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Hegnar.no) Korreksjonen på Oslo Børs i forrige uke førte til at aksjene til 12 av de 13 rikeste på børsen falt med 1,3 milliarder kroner i verdi, og det var stort sett fall over hele linjen.

Olav Thon la derimot bak seg en knalluke. Olav Thon Eiendomsselskap steg med 75 kroner, tilsvarende 8,1 prosent på tre dager.

Med det ble aksjene til Olav Thon hele 528 millioner kroner mer verdt. I tillegg er nesten 92 millioner kroner i utbytte nå på vei inn på 89-åringens bankkonto.

Det meste av utbyttet går til å betale skatt, men alt i alt ble det en veldig god avslutning på uken, der Thon blant annet overtok Britannia hotell i Trondheim og lanserte planer om å etablere en ny lukuskjede med spesielle hoteller a la Britannia.

I tillegg til Thon var det bare Bjørn Kjos som hadde oppgang i uken som gikk. For hver krone Norwegian stiger eller faller på Oslo Børs blir Kjos 7,9 millioner rikere eller fattigere. Norwegian steg 50 øre og Kjos ble knapt 4 millioner kroner rikere.

Spetalen håver inn Øystein Stray Spetalen er en kløpper til å sikre gevinst og har hentet ut flere hundre millioner kroner det siste halve året.

Før det ekstraordinære utbyttet i Standard Drilling hadde han aksjer i et knippe selskaper på Oslo Børs for over en milliard kroner. Da Standard Drilling gikk eks utbytte på 26 cent fredag falt kursen med 51 prosent, mens Spetalen får rundt 70 millioner kroner inn på konto.

Spetalen sitter blant annet med aksjer for anslagsvis 355 millioner kroner i seismikkselskapet Spectrum, mens oppgangen i REC gjorde sitt til at han akkurat passerte 200 millioner kroner i aksjer og obligasjoner i REC sist uke.

Ikke så bra Da gikk det verre for Kristian Siem og Stein Erik Hagen. Aksjene til Siem i Subsea 7 og Siem-selskapene falt med 267 millioner kroner i verdi, mens Hagens aksjer i Orkla falt med 250 millioner kroner.

Hagen har imidlertid lagt bak seg flere gode uker i det siste. I forrige uke steg aksjene hans med 175 millioner kroner i verdi, og det kom etter en oppgang på 250 millioner kroner uken før og et utbytte på 684 millioner kroner.

Litt ned for Fredriksen John Fredriksen hadde også en liten tilbakegang, på 10 millioner kroner, men for Fredriksen er det lommerusk. Det kommer også etter en liten oppgang forrige uke og en serie med en oppgang på en milliard i uken. I tillegg klarte han å stoppe emisjonen i Cermaq og dermed økte sannsynligheten også betraktelig for at Marine Harvest etter hvert kan sluke Cermaq.

Siden nyttår har aksjene hans på Oslo Børs likevel steget med 6,64 milliarder kroner og ifølge Bloombergs milliardæroversikt er John Fredriksen totalt sett god for 14,8 milliarder dollar, tilsvarende 86,5 milliarder kroner. Da er det bare 58 personer i verden med en større formue.

Litt tyngre Kjell Inge Røkke må konstatere at aksjene i Aker falt med 74 millioner kroner i verdi, uten at det var noen spesiell grunn til det, utover den korreksjonen som såvidt besøkte investorene på Oslo Børs i forrige uke.

Røkke hadde en pen oppgang den foregående uken og for et par uker siden fikk han også 589 millioner kroner i utbytte fra Aker.

Det gikk også tyngre for Jacob Stolt-Nielsen, men etter noen gode uker der aksjene hans har steget med 857 millioner kroner i verd, og et utbytte på 130 millioner kroner, tåler også han en liten korreksjon.

Nesestyver for Wilhelmsen RCL falt tilbake i uken som gikk og aksjene til medlemmene i Wilhelmsen-familien smalt ned. Mer enn halvparten av oppgangen på 1,2 milliarder kroner fra de foregående ukene forsvant igjen, og da blir utbyttet på 33 millioner kroner en mager trøst når det skal deles på åtte.

De 13 rikeste De rikeste på Oslo Børs eide ved utgangen av uken børsnoterte aksjer til en verdi av 97,7 milliarder kroner, tilsvarende 5,6 prosent av verdien av alle selskapene som er notert på Oslo Børs.

Til sammenligning falt hovedindeksen med 0,43 prosent. Den siste måneden er oppgangen på 3,35 prosent og så langt i år har Oslo Børs steget 9,7 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 25,3 prosent.

Her finner du oversikten over investorene med mest aksjer på Oslo Børs og hvor mye de er verdt nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer