- Olav Thon gjør dette av rent egosentriske grunner

Ikke alle er imponert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke alle som mener at Olav Thon (90) gir fra hjertet når han nå velger å gi fra seg formuen på 26 milliarder kroner til «allmennyttige formål».

- Han gjør dette av av rent egosentriske grunner. Han oppretter en stiftelse som skal forvalte hans livsverk og ettermæle. Jeg er ikke imponert, sier BI-professor Petter Gottschalk til Dagbladet.

- Dryppe noen smuler Olav Thon Stiftelsen har nå fått i oppgave å forvalte de mange milliardene, som blant annet skal gå til forskning og medisin, etter Thons eget ønske.

Til sammenligning er 26 milliarder kroner det samme beløpet som 2,4 millioner nordmenn betalte tilsammen i skatt i fjor. Thon kunne for de samme pengene også ha valgt å kjøpe seg en Suzuki Jimny, firehjulstrekkeren han «investerte i» i sommer, over 100 000 ganger

Gottschalk er ikke imponert.

- Han gir ikke bort noe som helst. Han gir dette til en stiftelse som igjen skal forvalte pengene. Dette er noe vi har dårlig erfaring med, og kan raskt ende med at de som sitter i stiftelsen beriker seg selv, mener Gottschalk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer