Suksess: 2018 ble et godt år for Thon Holding. Foto: Siv Dolmen/Finansavisen.
Suksess: 2018 ble et godt år for Thon Holding. Foto: Siv Dolmen/Finansavisen.Vis mer

Olav Thon håver inn på vaskemidler

Lav kronekurs får æren.

(Finansavisen.no): Thon Holding, søsterselskapet til det børsnoterte Olav Thon Eiendomsselskap, økte inntektene med 9 prosent i fjor. Det heleide kjemiselskapet Unger Fabrikker i Fredrikstad nyter godt av lav kronekurs.

Selskapet produserer ingrediensene til toalettblokker og tørre vaskemidler, og med 90 prosent eksportandel gir en gunstig valutakurs underverker for inntjeningen. Av selskapets omsetning på 625 millioner kroner, ble 90 millioner igjen som resultat før skatt i fjor, skriver Finansavisen.

- Vi har slitt i motbakke i alle år, men nå i det siste vi har begynt å gjøre det bra, uttalte Jan Ivar Ruud, adm. direktør ved Unger Fabrikker til Finansavisen i juni 2016.

Da var omsetningen 551,1 millioner og resultatet før skatt 71,9 millioner. I etterkant har både resultatet og omsetningen løftet seg kraftig.

- Det er jobben vi gjorde i perioden 2006 til 2008 som er grunnlaget for de gode årene vi har nå. Da kuttet vi ut agentene, noe vi egentlig burde ha gjort før. Nå kommuniserer vi direkte med kundene våre, sa han.

Olav Thon kjøpte selskapet i 1992, og Unger Fabrikker er den eneste industribedriften i Olav Thon-gruppen

Andre økonominyheter:
Sa opp jobben - ble russebussgründer
Ville adoptere bort tre ukjente barn - og avskjære dem kjempearv