Olav Thon vokser - mange andre sliter

Kjøpesenterne til Olav Thon fortsetter å vokse og drar opp snittet for alle.

VOKSER VIDERE: Olav Thon kan glede seg over fortsatt vekst i kjøpesentrene sine. Foto: Nina Hansen , Dagbladet
VOKSER VIDERE: Olav Thon kan glede seg over fortsatt vekst i kjøpesentrene sine. Foto: Nina Hansen , DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): — I bransjen ser vi at den generelle veksten i detaljhandel har vært negativ. I år tror vi det vil bli vanskelig å nå en vekst på tre prosent, som er det bransjen har ligget på tidligere, sier utviklingssjef Lars Fredriksen i Oslo Handelsstands Forening til Finansavisen i dag.

Etter et svært svakt første kvartal, tok kjøpesenterne seg noe inn i andre kvartal. Samlet etter første halvår er veksten på 2,6 prosent.

Justert for inflasjon var veksten 0,5 prosent. På samme tid året før endte kjøpesenterne på en inflasjonsjustert vekst på over tre prosent, skriver avisen.

— Ett unntak er Olav Thon-senterne. Selv om de heller ikke har enorm vekst har Thon klart å bygge seg en portefølje som gjør at han vil vinne uansett, sier Fredriksen.

I løpet av første halvår hadde Thon-sentrene en realvekst på rundt tre prosent. Dermed har kjøpesenterne, utenom Thon-senterne, hatt en klar nedgang fra 2012, skriver Finansavisen.

Storo-senteret er fortsatt en de største vinnerne med en inflasjonsjustert vekst på 2,2 prosent. Også flere av Amfi-senterne har en vekst godt over gjennomsnittet.

Olav Thon Eiendomsselskap har steget 10,5 prosent på Oslo Børs i år.