Olav Thon:  Sliter med å tjene penger på hotell-satsingen i Sverige. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
Olav Thon: Sliter med å tjene penger på hotell-satsingen i Sverige. Foto: Tomm W. Christiansen / DagbladetVis mer

Olav Thons grensehotell er et pengesluk

Nordmenn på handletur i Sverige sover tydeligvis ikke mye på hotell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):- Jeg tåler veldig godt litt underskudd, og jeg tåler veldig godt å la hotellet i Charlottenberg gå seg til. Det sa Olav Thon i 2011.

Pengesluk Den gang var det samlede tapet på hotellsatsingen i Sverige 47 millioner svenske kroner. Ifølge Finansavisen har beløpet nå vokst til 64 millioner, og det vil fortsatt gå en stund før tallene blir sorte.

- Vi tror vi skal gå i pluss om to år. Det er ikke noe morsomt å drive butikker som går i minus, men vi må bare brette opp ermene og selge på, sier Morten Thorvaldsen, adm. direktør i Thon Hotels, til Finansavisen.

Kurs- og konferansepakker For å øke omsetningen har Thon Hotels ansatt en person med base i Stockholm for å markedsføre og selge kurs- og konferansepakker.

De som overnatter der er i hovedsak kurs- og konferansegjester fra nærliggende områder, skriver Finansavisen. Noen kommer fra Kongsvinger, Gardermoen og øvrige deler av Hedmark, mens andre kommer fra Karlstad-området i Sverige.

To kjøpesentre Olav Thon har i dag to kjøpesentre i Charlottenberg og de omsetter for to milliarder kroner. I fjor besøkte 3,9 millioner mennesker butikksentrene hans.

Men på hotellet er det heller skralt med gjester. De 200 hotellrommene ble bygd for en prislapp på mellom 250 og 300 millioner kroner. Kapasiteten på hotellet er 800 konferansegjester i døgnet, hvorav den største konferansesalen har plass til 640 personer.

Flere økonominyheter Krakk og resultatvarsel på Oslo Børs
Byr 1,6 mrd kroner for norsk «minibank»
Hissigere på boliglån - men nå strammer bankene inn