- Oldefar, hvorfor skjøt du meg?

Stanley Metcalf (6) ble drept av sin oldefar. Nå er mannen dømt til tre år i fengsel.

SKUTT: Stanley Metcalf (6) ble drept under en familiesammenkomst i fjor. Foto: Humberside Police
SKUTT: Stanley Metcalf (6) ble drept under en familiesammenkomst i fjor. Foto: Humberside PoliceVis mer

- Vi sliter med å leve, snakke, og spise. Til og med puste. Det er så vanskelig å forstå at vi aldri vil se han igjen. Ingenting vil noen gang gjøre dette bedre. Hjertet mitt er knust, sa Jennifer Dees i rettsalen i Sheffield Crown Court i Storbritannia tirsdag.

Hun var mora til Stanley Metcalf (6) som ble uaktsomt drept av sin oldefar i fjor sommer.

- Jeg håper min bestefar kan leve med seg selv og smerten han har påført oss. Å leve uten Stanley har etterlatt et stort hull med uutholdelig smerte. Livet vil aldri bli det samme, fortsatte hun.

Samme dag ble Stanleys oldefar, Albert Gannon (78), dømt til tre års fengsel for uaktsomt drap, og for besittelse av skytevåpen uten sertifikat.

Han erkjente straffskyld for begge forholdene i juni, skriver Humberside Police i en pressemelding.

Massivt blodtap

Den unge gutten var på en familiesammenkomst hos oldefaren med sin tvillingsøster, mor og bestemor da han ble skutt.

Ifølge The Independent, spurte Stanley om han kunne få se Gannons skytevåpen som til vanlig ble oppbevart ladd i et skap for å beskytte mot skadedyr. Våpenet var en kraftig rifle som bruker lufttrykk til å avfyre prosjektilet. Gutten var inne i huset med oldefaren da familien utenfor plutselig hørte et smell. De løp inn og fant den lille gutten bøyd framover i smerte.

Et hull på størrelse med en femtiøring ble funnet på Stanleys mage, og han ble hentet av ambulansen. Der fikk han hjertestans, og døde av skadene to timer seinere.

Av obduksjonsrapporten kommer det fram at seksåringen døde av et enkelt skudd som ødela tarmen og en stor arterie som førte til et massivt blodtap.

- Ikke med overlegg

Ifølge aktor, hadde Gannon fortalt politiet at rifla gikk av mens han sjekket om den var ladd, og at prosjektilet må ha sprettet opp fra gulvet. Rettsmedisinske undersøkelser viste derimot at dette ikke kan ha vært tilfelle.

Tirsdag sa Paul Genney, Gannons advokat, at hans klient innrømmet å ha pekt våpenet på Stanley mens han presset på avtrekkeren for å undersøke om den var ladd. Men at dette ikke var gjort med overlegg, skriver BBC.

LIVSTID: En mann er dømt til livstid etter to drapsforsøkt på en undergrunnsbane i London. Vis mer

- Ingen dom kan få Stanley tilbake. Ingen dom kan gjøre om hva du har gjort, og lege riften i denne familien, sa dommer Nicolas Lavender under rettsaken.

- I alle tilfeller var det du gjorde åpenbart svært farlig. Så hvorfor i all verden gjorde du det? Jeg har lest din uttalelse, og jeg aksepterer at du genuint angrer det du har gjort, fortsatte han.

Andrew Metcalf, Stanleys far, delte også noen ord uten rettsaken.

- 26. juli raste verden vår sammen. Stanley, min sønn og bestevenn, mistet livet. Det siste spørsmålet Stanley stilte var: Oldefar, hvorfor skjøt du meg? Jeg vil gjerne spørre om det samme. Hvorfor tok du den lille gutten min?

Dette melder The Telegraph.

- Enorm styrke

Politietterforsker Rebecca Dickinson beskriver det hele som en forferdelig og tragisk hendelse, og berømmer samtidig foreldrene for sin innsats under etterforskningen.

- De har vist en enorm styrke og mot. Ikke bare gjennom å støtte etterforskningen, men også hvordan de har klart å komme gjennom dagene. Albert Gannon må leve med konsekvensene av å ikke bare være ansvarlig for Stanleys død, men også for å ha splittet en familie, sier hun ifølge Humberside Police.