Oldemor (57) fødte tvillinger

- Fødselen var helt topp, sier Rosee Swain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosee Swain er 57 år gammel. Men alderen var ingen hindring da hun og ektemannen bestemte seg for at de ønsket seg et barn til.

Fra før av har besteforeldrene to voksne barn og seks barnebarn. Dessuten har de rukket å bli oldeforeldre til fire små.

Ville gi sønnen søsken

Men for seks år siden ble paret foreldre til Jimmy. Etter hvert bestemte de seg for at den lille gutten deres ikke skulle vokse opp som enebarn, melder ABC News.

De to fikk hjelp med kunstig befruktning, og for en måned siden ble vesle Diana Rose Angelina og Christian Kaczur Hart født på vanlig måte på UAB Hospital i Birmingham. For en uke siden kunne foreldrene ta tvillingene med seg hjem fra sykehuset.

- Å bli mor igjen når man er 57, er ikke noe som passer for alle. Men vi følte at det var riktig for oss, sier den spreke 57-åringen til programmet «Good Morning America».

Vanlig fødsel

Hun forteller at hun danset med ektemannen noen timer etter fødselen og at det knapt føltes som om hun hadde vært gjennom en fødsel.

STOLT: Rosee Swain viser stolt fram tvillingene Christian (i blått) og Diana (i rosa). Sønnen Jimmy (6) er tydelig glad over å bli storebror. Foto: Scanpix/AP
STOLT: Rosee Swain viser stolt fram tvillingene Christian (i blått) og Diana (i rosa). Sønnen Jimmy (6) er tydelig glad over å bli storebror. Foto: Scanpix/AP Vis mer

- Jeg følte meg absolutt helt topp, sier hun.

- Det var en bra fødsel, jeg følte meg topp og jeg var sulten. Det var helt topp. Det er massevis av mulighetere der ute for eldre kvinner som meg. Kvinner burde ikke gi seg uten å ha undersøkt alle muligheter.

Selv er Swain spesiallærer og sier at hun er forberedt på livet som småbarnsmor. Barna blir myndige når hun selv er 75 år gammel.

Nå blir det imidlertid ikke flere barn.

- Vi har ikke flere navn, sier hun.

I november ble Aleta St. James mor for første gang i en alder av 57. Tvillingene Francesca og Gian ble tatt med keisersnitt.

Kort tid senere gikk Frances Harris (59) ut og fortalte at hun var tvillinggravid. Noen måneder senere ble det klart at oldemora hadde løyet og slett ikke var gravid.