<strong>OOPS:</strong> Kvinnen hadde vært til undersøkelse ved Bærum sykehus. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
OOPS: Kvinnen hadde vært til undersøkelse ved Bærum sykehus. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Oldemor (76) fikk vite at hun var gravid med tvillinger

Fadesen skyldes trolig at legens innleste notater har blitt feiltolket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En oldemor på 76 år i Asker fikk nylig beskjed fra sykehuset om at hun var gravid - og det med tvillinger. Fadesen skyldes trolig at legens innleste notater har blitt feiltolket.

Ifølge Budstikka fikk Kjellfrid Nordvang et brev fra Vestre Viken helseforetak med svar på hjerteprøver. Der sto det dessuten at hun var gravid med tvillinger.

- Nå har jeg ledd siden jeg sto opp i dag tidlig. Og jeg klarer ikke slutte, Nordvang, som har fire barn, fem barnebarn og to oldebarn.

Det er åpenbart skjedd en feil, vedgår Birgitte Stoffel, avdelingssykepleier på medisinsk poliklinikk, som ikke holder det som «veldig sannsynlig» at 76-åringen er gravid. Trolig glippen skjedd på grunn av talegjenkjenningsapparatet som legene bruker.

- Det er første gang jeg hører om noe slikt, men jeg tror apparatet må ha misforstått hva legen sa. Legene snakker inn notatene, som blir skrevet automatisk, for å spare tid mellom hver pasient, forteller avdelingssykepleieren.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer