Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oldemor går til krig

Amerikanske Lena Haddix (72) reiser til Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå skal besta av sted for å passe på gutta boys.

- Jeg har meldt meg frivillig. Jeg har alltid blitt overlatt hjemme for å passe barna, nå vil jeg gjøre noe for landet mitt, sier den patriotiske 72-åringen Lena Haddix (72) fra Lawton i Oklahoma.

Hun har fem barn, åtte barnebarn og tre oldebarn. Når hun nå sendes til krigssonen i Irak, blir hun en av de eldste sivilarbeiderne i det amerikanske forsvarsdepartementet som er tilstede i krigssonen. I minst seks måneder skal hun være borte.

Fru Haddix er ikke ukjent med militærlivet. Hun var gift med en militær fra 1950 til 1979 og har arbeidet ved Fort Sill Post Exchange siden 1977.

Skal løfte moralen

- Det løfter moralen å kunne bringe soldatene minner hjemmefra, mener Lena Haddix.

Det er nettopp derfor hun vil bli med.

- Jeg har møtt så mange av guttene. De er som små barn. Nå vil jeg bort og være hos dem, sier hun til USA Today.

Må på treningsleir

Før 72-åringen drar, må hun gjennom mange av de samme prosedyrene som soldatene må. Skuddtrening står på programmet. Hun må også gjennom en helsesjekk for å finne ut om hun er i fysisk stand til å takle utfordringen. Så blir hun sendt til Fort Bliss i Texas på en ukes trening, før hun blir sendt til Tyskland. Der skal hun få vite hvor i Irak hun skal stasjoneres.

Flere har prøvd å snakke henne bort fra det, men det er nytteløst.

- Jeg har bestemt meg for at jeg vil dra. Jeg vil gjøre noe for meg selv og andre, ikke bare gå på jobb og så gå hjem igjen hver dag, sier fru Haddox.

- Jeg kommer sikkert til å være redd til tider, men nå er jeg ikke det, legger den tøffe oldemoren til.

<B>VIL LØFTE MORALEN: </B>- Jeg har møtt så mange av guttene. De er som små barn, sier oldemor Lena Haddix (72) som nå reiser til den irakiske krigssonen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media