Oldemor med snømåke angrep hund

Den tibetanske spanielen Rufus ble skadd i en labb da han ble angrepet av en oldemor med snømåke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rufus (3 1/2 år) var ute på tur med hundeeier Lillian Wenngren (47) da oldemora med snømåken gikk amok. Episoden skjedde tirsdag formiddag på Ankenes, nord for Bognes-Skardberget.

- Kvinnen sto ute og måket snø. Hun ventet på at hunden kom. Så kjørte hun snøskuffen to ganger rett i beina på Rufus. Det er helt utrolig. Episoden har ikke gått helt opp for meg ennå. Jeg ble sjokkert, sier Wenngren til Dagbladet.

- Rufus begynte å blø fra labben. Den ene kloa på forlabben hang og dinglet. Han hylte hver gang noe kom borti kloa, og hadde grusomme smerter. Vi måtte ta ham med til dyrlegen. Neste dag lå han bare og sov. Han var helt utslått, sier Wenngren.

Bandasje på labben

Flere i lokalmiljøet har reagert med vantro på hundeangrepet.

- Mange har sagt at jeg burde slått til henne. Men Rufus var allerede skadd, så det hadde ikke hjulpet. Når hunder flyr på folk blir hundene avlivet. Jeg lurer på hva slags straff det blir når folk flyr på hunder. Jeg hadde lyst til å anmelde henne, men gubben mente at vi ikke burde gjør det. Så vi har gitt henne én sjanse til, sier Wenngren.

Nå rusler Rufus rundt med bandasje på labben.

- Han greier seg. Rufus er ikke redd for noe, og går fremdeles turer forbi damens hus.

Hundefobi

Oldemora sier til avisa Fremover at hun har fobi mot hunder og hundebæsj etter en episode for ti år siden.

- Jeg brakk ryggen etter å ha falt på isen. Men det var ikke isen som gjorde at jeg falt. Jeg tråkket på en hundebæsj og gled.

- Alle disse hundene som går forbi legger igjen ekskrementer som er farlige for barna som leker i snøen. I tillegg er det uapetittlig å se på, sier damen som er oldemor til sju.

Her kan du se bilde av Rufus og Wenngren.