Ole (28) filmet da han ble tatt av skred på Gaustatoppen

Se den dramatiske videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag 12. november var Ole Simensen (28) på topptur på Gaustadtoppen sammen med en kollega.

Det var strålende sol og det hadde snødd mye dagen før, så de hadde tatt seg fri fra jobb for å nyte de fine forholdene.

Før de skulle sette utfor, tok de en prøve av snøen, og fant ut at det øverste snølaget ikke var stabilt.

Men det var snakk om 10-15 cm, så 27-åringen bestemte seg for å kjøre.

Fanget i snømassene Da han hadde kommet et lite stykke nedover, gikk bruddkanten bak og foran ham, så han ble fanget i snømassene på vei nedover, uten muligheter til å komme seg vekk.

- Jeg prøvde å komme meg på beina, men det var nytteløst. Så da satt jeg der bare og akte med skredet nedover. Jeg var veldig rolig og fikk tenkt mye, men det gikk bare fortere og fortere og ble mer og mer snø etter hvert, sier Simensen til Dagbladet.

Etter hvert ble det så mye snø at han kjente at stavene begynte å trekke ham under. Han klarte å løsne den ene staven, men ikke den andre.

- Jeg var veldig konsentrert, og prøvde å tenke at jeg måtte holde meg over skredet og puste, sier han.

Ble med skredet 800 meter Det klarte han, og etter hvert begynte skredet å gå saktere. 800 meter og 450 høydemeter lenger ned stoppet det, ifølge Fri Flyt, som først omtalte saken. Da hadde Simensen snø opp til knærne, og satt bom fast.

Han fikk tatt av seg sekken, hvor han har både søkestang og spade, og klarte å grave seg løs.

28-åringen betrakter seg selv som en erfaren løssnøkjører, og pleier å dra på toppturer rundt annenhver helg hele vinteren. Han har imidlertid aldri vært i et snøskred tidligere.

Hele den dramatiske ferden ble filmet via et hjelmkamera, og selv om han ikke var redd underveis, medgir 28-åringen at han kommer til å være mer forsiktig på framtidige toppturer.

- Nå vil jeg virkelig ha respekt for skred og snu når jeg ser at det er så dårlige forhold, sier han.