Ole (53): - Fikk bøker og bilder i hodet

Narvikingen er i Italia for å spille inn filmmusikk. Regissøren er savnet.

STORE ØDELEGGELSER: Abruzzo-regionen er hardt rammet av jordskjelvet. Her fra landsbyen Onna. Foto: ALESSIO PIERDOMENICO/REUTERS/SCANPIX
STORE ØDELEGGELSER: Abruzzo-regionen er hardt rammet av jordskjelvet. Her fra landsbyen Onna. Foto: ALESSIO PIERDOMENICO/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg lå og sov, men våknet av at alt ristet. Bøker og bilder falt i hodet på meg. Da var det bare å komme seg ut, sier Ole Kristoffersen (53) til Dagbladet.

Narviks-mannen er i den italienske landsbyen Fossa i Abruzzo, to mil fra episenteret for jordskjelvet som kan ha tatt over 100 liv.

Filmmusikk
- Jeg er her som frilansmusiker, eneste nordmann i et innleid orkester som skal spille inn filmmusikk under ledelse av den franske regissøren Manuel Pradal. Han og familien er savnet, sier nordmannen. Han frykter noe har tilstøtt den anerkjente regissøren, som bodde på et hotell i nærheten.

Fossa, med sine 600 innbyggere, ble hardt rammet av skjelvet.

- Ei lita jente og en gammel kvinne omkom og ble brakt ut på torget, dit vi hadde flyktet, sier Kristoffersen.

Huset han lå og sov i, var blant dem som ble stående - i motsetning til flere av nabohusene.

- «Vårt» hus var boltet sammen med nabohusene, og hadde forsterkninger i form av jernbjelker i taket. Det forklarer nok at det ikke raste. Men det har sprekker, sier musikeren.

- Kunne gått helt galt
- Hvor reell føltes trusselen?

Grafikk: KJELL ERIK BERG/DAGBLADET GRAFIKK
Grafikk: KJELL ERIK BERG/DAGBLADET GRAFIKK Vis mer

- Det står bare på i 20-25 sekunder, så man har ikke så lang tid å reagere på. Men det er åpenbart at dette kunne gått helt galt.

Da meldingene om de høye dødstallene begynte å komme tidligere i dag, økte også antallet oppringninger og SMS-er fra pårørende.

- De var bekymret. Men alle er nå informert om at jeg har det bra.

Kristoffersen skulle egentlig ha spilt konsert i Roma i kveld. Konserten er avlyst i kjølvannet av naturkatastrofen, som preger hele regionen rundt den italienske hovedstaden. Nå er 53-åringen på vei til hovedstaden sammen med medmusikerne, og skal etter planen fly hjem til Norge i morgen.

Nære på
Det var nære på for Bergens-familien Østgaard, som bodde på hotell i Aquila da skjelvet rammet byen i 03.30-tida i natt; halve hotellet raste sammen.

- Først trodde jeg det var en drøm - at det var noe annet som skjedde, sier Hege Østgaard (27) til TV 2 Nyhetskanalen.

Sammen med sin bror og foreldre bodde hun i den nyere fløyen av det halvt sammenraste hotellet. Hele familien løp ut etter det kraftige skjelvet. Utenfor så de omfanget av ødeleggelsene.

- Vi hadde ekstremt flaks, sier 27-åringen.

FIKK OPPDRAGET AVBRUTT: Ole Kristoffersen (53) fikk brått snudd om på planene i Italia etter jordskjelvet i natt. - Det kunne gått helt galt, sier han til Dagbladet. Foto: TRYM IVAR BERGSMO
FIKK OPPDRAGET AVBRUTT: Ole Kristoffersen (53) fikk brått snudd om på planene i Italia etter jordskjelvet i natt. - Det kunne gått helt galt, sier han til Dagbladet. Foto: TRYM IVAR BERGSMO Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer