Ole Brumm og vennene hans må løslates!

WASHINGTON (NTB-Reuters): En britisk kampanje for å få satt Ole Brumm og vennene hans fri fra en glassmonter i New York konkurrerte med Saddam Hussein om spalteplassen i amerikanske og britiske storaviser i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En kommentator stilte til og med spørsmål om det nære forholdet mellom president Clinton og Storbritannias statsminister Tony Blair vil bli satt på prøve under Blairs besøk i Washington.

Ole Brumms triste skjebne var på forsiden av The New York Times. Tigergutt og Kengu signerte en leder i London-avisen The Times, mens den britiske kulturministeren Chris Smith lovte å se på saken.

Ole Brumm, Tussi, Nasse Nøff, Tigergutt og Kengu har sittet i en glasskasse i et bibliotek i New York de siste 11 årene, og har vært i eksil i 70 år. De ble laget som modeller til illustrasjonene i originalutgaven av A.A. Milnes berømte bøker om den enfoldig-kloke bjørnen.

De utstoppede dyra ble gitt til biblioteket av forlaget som ga ut den første amerikanske utgaven av bøkene.

I det britiske parlamentet har Gwyneth Dunwoody fra Blairs arbeiderparti startet en kampanje for å få Brumm og vennene hans tilbake til hjemlandet. Amerikanerne har ingen rett til Ole Brumm, sier representanten.

Dunwoody ble nedringt av nysgjerrige journalister i dag.

- Akkurat som grekerne vil ha tilbake gjenstander fra British Museum i London, vil vi ha igjen vår Ole Brumm. De er en del av vår kulturarv. Det ser ikke ut som de har det bra i New York, sa Dunwoody.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer