Ole Christian Bach var i Oslo i forkledning

Bedragerisiktede Ole Christian Bach var i februar to uker i Oslo. I forkledning spiste han blant annet lunsj med sin advokat i Tinghuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagbladet hadde Bach tatt på seg store briller med tykke brilleglass og rød fjellanorakk med hettepels.

Selv har den bedragerisiktede rømlingen bestemt seg for ikke å melde seg for politiet, til tross for tilbudet om en slags strafferabatt. Grunnen skal være konkrete trusler fra torpedoer.

- Det er trusler som er framsatt av miljøer som har tilknytning til den såkalte Bach-saken og kreditorbildet, sier Bachs advokat Håkon Schiong til NRK.

Kan avhøres

Schiong vil ikke kommentere Dagbladets historie om den hettekledde Bachs lunsj i Oslo tinghus, få meter unna Økokrims lokaler i Pilestredet.

Han røper imidlertid at han har forfattet et brev til Økokrim der han skriver at Bach ønsker å forklare seg om alle de straffbare forhold han er siktet for, men at han altså ikke vil melde seg for politiet i Norge.

Truslene Bach er blitt møtt med skal ha kommet i slutten av februar og vært rettet mot ham og hans familie. Beskjeden var at Bach måtte melde seg for disse miljøene før han meldte seg for politiet, skriver Dagbladet.

- Glem strafferabatt

Ole Christian Bach skal fremdeles være villig til å la seg avhøre, men det må skje i et land der han ikke kan bli pågrepet og utlevert til norske politimyndigheter. En slik løsning avvises bestemt av Økokrim.

- Jeg oppfatter dette som en uthaling av saken. Hvis han virkelig føler seg truet, vil det være mest naturlig om han kommer til oss og anmelder truslene. Hvis han ikke melder seg denne uka, kan han glemme alt snakk om strafferabatt, sier Elisabeth Roscher i Økokrim til avisen.

Ole Christian Bach har vært på rømmen fra politiet i flere måneder, og har blant annet oppholdt seg i Dubai.

(©NTB)