CASHER INN: Ole Edvard Antonsen er blant de få klassiske musikerne som tjener like godt som popidolene. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
CASHER INN: Ole Edvard Antonsen er blant de få klassiske musikerne som tjener like godt som popidolene. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .Vis mer

Tok ut millionutbytte

Ole Edvard Antonsen soper inn millioner

Trompetist Ole Edvard Antonsen tredoblet omsetningen i 2017.

(Kapital): Trompetist Ole Edvard Antonsen tredoblet omsetningen i fjor og tok for annet år på rad ut millioner i utbytte, skriver Kapital.

I 2017 endte omsetningen i Antonsens heleide selskap Atempo på ni millioner kroner, opp fra tre millioner året før.

- Fjorårets vekst i omsetning skyldes i hovedsak at all booking, management og turné-organisering, som tidligere ble håndtert av samarbeidspartnere, nå er lagt direkte inn under aTempo. I tillegg er jeg fra 2017 engasjert som sjefsdirigent/kunstnerisk leder for et utenlandsk orkester, sier Antonsen til magasinet.

I løpet av de seks siste årene har trompetistens selskap hatt en samlet omsetning på 25 millioner kroner, og et nettoresultat på 15 millioner kroner.

Utbytte

Inkludert i tallene for de to siste årene er ifølge Kapital også aksjegevinster på en million kroner.

- Atempo AS har i en årrekke gjort mindre investeringer i aksjer i ulike selskap, deriblant Cosmos Markets som jeg synes er et spennende lite meglerselskap, sier Antonsen.

Trompetisten er eneste ansatte i Atempo, og tar hvert år ut om lag 600.000 kroner i lønn. Frem til 2016 var dette ifølge magasinet også det eneste han hentet ut fra selskapet, men både dette året og året etter cashet han for første gang også ut 2,5 millioner kroner i utbytte.

Og ifølge Kapital har han god råd til dette. Ved utgangen av 2017 var egenkapitalen i selskapet på 12 millioner kroner, beholdningen av aksjer og bankinnskudd var totalt på 17 millioner kroner.