I VANNET: En mann falt i natt i vannet ved Aker Brygge i Oslo. Karl Fredrik Dyhre Breivang og Ole Kristian Temte hoppet i vannet og holdt ham over vann fram til politi og brannvesen kom og heiste dem opp. Foto: Privat
I VANNET: En mann falt i natt i vannet ved Aker Brygge i Oslo. Karl Fredrik Dyhre Breivang og Ole Kristian Temte hoppet i vannet og holdt ham over vann fram til politi og brannvesen kom og heiste dem opp. Foto: PrivatVis mer

Ole Kristian og Karl Fredrik reddet mann som falt på sjøen: - Folk ropte og skreik. Det ble panikk

Mann tatt opp av sjøen ved Tjuvholmen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble en dramatisk avslutning på kvelden for gjestene ved et sponsorarrangement på arenaen Skur 13 på Filipstad like ved Aker Brygge natt til lørdag.

Etter at arrangementet hadde avsluttet litt etter klokka ett i natt, hørte rallycrossjåfør Ole Kristian Temte et plask i vannet bak seg.

- Det var et stort plask. Vi spurte om noen hadde sett noe og om det var en person som hadde falt ut, men ingen hadde sett noe, sier Temte til Dagbladet.

- Det var først da vi så det lå en jakke i vannet og to hender som stakk ut fra jakka. Det hele gikk veldig fort da. Folk ropte og skreik. Det ble panikk, sier han.

Reddet opp

Ifølge Temte og flere vitner til hendelsen lå mannen med ansiktet ned mot vannet. Temte, som nettopp hadde promotert motorsporten på arrangementet, kastet av seg kjøredressen han hadde på seg.

- Jeg hoppa uti, men tror det gikk et minutt fra han hadde falt uti til jeg var i vannet. Jeg fikk tak i et tau og fikk hodet hans over vann. Jeg hadde nok bare ved å holde ham oppe, sier han.

LETTET: Dyhre Breivang og Temte var kalde etter dåden, men lettet over at det hele gikk bra. Foto: Privat
LETTET: Dyhre Breivang og Temte var kalde etter dåden, men lettet over at det hele gikk bra. Foto: Privat Vis mer

Det var også på dette tidspunktet Temte fikk hjelp av en annen person som var på brygga, Karl Fredrik Dyhre Breivang.

- Han var en helt og kastet seg uti og fikk en livbøye rundt mannen. Vi lå i vannet veldig lenge, og det er en molokant på tre-fire meter som gjorde det umulig å komme opp på land. Jeg tror vi lå i vannet over ti minutter før vi politi og ambulanse kom og vi fikk dratt ham opp, sier Temte.

Uskadd

Operasjonsleder i Oslo-politiet Finn Belle sier til Dagbladet at mannen som først falt i vannet var beruset, og kom fra ulykken uten skader.

- Det var heldigvis ikke noe fare, og mye folk på stedet. To personer som hjalp ham hadde kommet seg rast i vannet. Denne saken ordnes på stedet, sier Belle.

Temte og Dyhre Breiving forklarte seg begge om hendelsen til politiet i natt, og er glad det hele gikk bra.

- Jeg tror vi var med på å redde noen i natt, sier Temte.