Foreldrepermisjon

Ole-Martin fikk kreft: Mistet pappapermen

Fordi samboeren er ufør, fikk ikke Ole-Martin Lie flytte foreldrepermisjonen til etter fullført cellegiftbehandling.

AVSLAG FRA NAV: Ole-Martin Lie blir frisk fra kreftdiagnosen, men fikk ikke flyttet pappapermisjonen han skulle ha med sønnen Emil til etter fullført cellegiftbehandling. Begrunnelsen fra Nav var at samboeren er pålagt aktivitetsplikt. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
AVSLAG FRA NAV: Ole-Martin Lie blir frisk fra kreftdiagnosen, men fikk ikke flyttet pappapermisjonen han skulle ha med sønnen Emil til etter fullført cellegiftbehandling. Begrunnelsen fra Nav var at samboeren er pålagt aktivitetsplikt. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trine Engen (31) og Ole-Martin Lie (33) kunne knapt tro sine egne øyne da de åpnet vedtaket fra Nav i starten av februar.

Paret fikk sitt første barn i fjor sommer. Noen måneder seinere fikk Ole-Martin påvist testikkelkreft med spredning. I januar påbegynte han cellegiftbehandlingen, som skal pågå fram til midten av mars.

Kreftklinikken ved Haukeland universitetssykehus har opplyst Nav om at Ole Martin ikke vil være i stand til å ivareta barnet før tidligst tre til fire uker etter siste cellegiftkur.

Men Ole-Martin får ikke utsette permisjonen til etter behandlingen, fordi samboer Trine er ufør.

- Tar fra meg dyrebar tid

2020 var tøft for mange av oss, men for den lille familien ble året i overkant dramatisk. Da Emil kom til verden 23. juli, fem uker for tidlig, var Ole-Martin på jobb som maskinist for Kystvakten utenfor Svalbard.

På grunn av coronarestriksjoner måtte Trine gå gjennom fødselen alene.

- Det opplevdes ganske traumatisk. Jeg var veldig redd, forteller Trine om opplevelsen.

Etter to uker på nyfødt intensiv og barsel, ble mor og barn skrevet ut. Noen måneder seinere ble Emil syk. De oppdaget at han hadde en sjelden medfødt cyste. Mens foreldrene ventet på at sønnen skulle bli operert, kom kreftbeskjeden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer