Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ole Oskar Indstrand døde av vold og rus

Mann (36) siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener at rus og vold danner bakgrunnen for dødsfallet til Ole Oskar Indstrand (62), som mandag ble funnet død i sin leilighet i Bjugn i Sør-Trøndelag.

Dette går fram av opplysninger som er kommet fram i forbindelse med at en 36 år gammel mann onsdag ble varetektsfengslet i tre uker med brev- og besøkskontroll, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Fengslingsmøtet i Trondheim tingrett ble holdt for lukkede dører av hensyn til den videre etterforskning i saken. Politiadvokat Marianne Høyer fikk medhold i sin begjæring om lukkede dører, fordi det hevdes å være fare for bevisforspillelse. Siktedes forsvarer, advokat Christian Wiig motsatte seg ikke dette.

Slag i hode og bryst

Marianne Høyer opplyser til NTB at Ole Oskar Indstrand ifølge obduksjonsrapporten var påført slag i hode og bryst. Tidspunktet for voldshandlingene er ikke endelig klarlagt, men i siktelsen er tidsrammen satt til lørdag kveld eller søndag morgen.

I en pressemelding fra politiet heter det at Indstrand er påført skader, trolig som følge av stump vold og at dødsårsaken «antas å være de påviste skader i kombinasjon med alkoholpåvirkning.»


- Husker lite

Forsvarer Christian Wiig opplyser at hans klient på grunn av beruselse husker lite av det som har skjedd.

Ellers er både Høyer og Wiig svært tilbakeholdne med opplysninger om hva som kom fram i fengslingsmøtet.

Det er blitt kjent at Ole Oskar Indstrand delvis var avhengig av rullestol. Marianne Høyer vil ikke kommentere et spørsmål fra NTB om Indstrands helsetilstand før han ble utsatt for voldshandlingene.

DØDE AV RUS OG VOLD: 62-åringen fra Bjugn ble funnet død mandag ettermiddag. Foto: Scanpix
DØDE AV RUS OG VOLD: 62-åringen fra Bjugn ble funnet død mandag ettermiddag. Foto: Scanpix Vis mer

Opprinnelig ble to menn i 30-årene pågrepet etter dødsfallet, og siktet for legemsbeskadigelse. Etterforskningen har vist at det bare var grunnlag for å sikte den ene. For hans vedkommende ble siktelsen onsdag utvidet til legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Den andre er løslatt. Han er sjekket ut av saken, sier Marianne Høyer.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media