- Ole Paus? - Han er ikke clubable

Dagbladet fikk bli med herrene inn i det Norske Selskab.

TID FOR LUNSJ: Dagbladet fikk komme på besøk til Norske Selskab. Formann Carl Christian Gilhuus-Moe (t.v), servitør Tone Kalsaas Gulbrandsen  og kommunikasjonsansvarlig Even Trygve Hansen. Foto: HANSEN NINA /Dagbladet.
TID FOR LUNSJ: Dagbladet fikk komme på besøk til Norske Selskab. Formann Carl Christian Gilhuus-Moe (t.v), servitør Tone Kalsaas Gulbrandsen og kommunikasjonsansvarlig Even Trygve Hansen. Foto: HANSEN NINA /Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Akersgata 18, bak Stortinget, ligger Norske Selskab. I går var herreklubben åpen for damer, kunstkomitéer - og Dagbladet.

- Her er det ro og fred, det er ikke lov å bruke telefon eller ha med jobbpapirer. Jeg har kontor på hjørnet av Akersgata. Jeg har et par slips i skuffen, så hvis jeg trenger en pause går jeg hit, sier Even Trygve Hansen, kommunikasjonsansvarlig i Norske Selskab og til daglig sjef for Fagpressen.

- Klubben skal være et hjem utenfor hjemmet, men det skal være litt høytid å komme hit, sier formann Carl Christian Gilhuus-Moe.

Kunst for millioner Stuene rommer en kunstsamling verd et tresifret antall millioner kroner. Her henger verker av Theodor Kittelsen, Edvard Munch, Erik Werenskiold, Christian Krohg, I.C. Dahl, Inger Sitter, Håkon Bleken og Kjell Nupen som nasjonale gallerier drømmer om å eie.

- Kjell Nupen er medlem her. Her kan han sitte i fred og kontemplere, sier Hansen.

Her er et bridgerom der det spilles ved filtkledte bord hver tirsdag, et biljardrom der det spilles cup og et bibliotek der man kan ta en sigar. I det ene rommet står punsjbollen fra klubbens tidligste dager i København på 1700-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer