Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ole Sauar vil leke seg til én milliard kroner

Jollyroom regner med å omsette leker for 600 millioner kroner i år.

Ole Sauar:  Opplever at Jollyroom vokser i rekordfart. Nå sikter han mot milliarden. Foto: Jollyroom
Ole Sauar: Opplever at Jollyroom vokser i rekordfart. Nå sikter han mot milliarden. Foto: Jollyroom Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi har hatt en eventyrlig start på 2016, og er nå ledende aktør på baby- og barneutstyr på nett i Norden. Vi skal et stykke over 600 millioner i år, sier Ole Sauar til Finansavisen.

Høye ambisjoner Sauar er grunnlegger og sjef for Jollyroom. Nettbutikken for barneutstyr ble grunnlagt for fem år siden, med ambisjon om å ta plass som markedsleder i løpet av kort tid. Allerede i 2014 omsatte selskapet for over 200 millioner svenske kroner. I fjor ble omsetningen doblet, til 391 millioner kroner, og så langt ligger selskapet an til en tredobling av 2014 tallene.

- Vi har store ambisjoner og skal over milliarden i 2017. Hele markedet er i endring, og stadig flere bytter ut fysiske butikker med netthandel, sier Sauar til Finansavisen.

Tjener endelig penger Det koster penger å bytte en stor netthandel, og det var først i 2015 at Jollyroom gikk med overskudd. Da kunne de vise til et resultat før skatt på 8,1 millioner kroner. Den norske avdelingen satt i 2014 igjen med et resultat på 19 millioner, men det falt ned til seks millioner i 2015.

Sauar startet med datamaskiner på gutterommet på Sørlandet, 17 år gammel. Derfra gikk det fort, og han var noen år senere medeier i Komplett. I begynnelsen med ansvar for de fysiske butikkene, før han begynte oppbyggingen av virksomheten i Sverige og Danmark.

Norske kunder viser vei Han forklarer at ingen i Norden handler mer på nett enn norske kunder. I 2015 handlet norske konsumenter varer på nett for 41,4 milliarder kroner, og 81 prosent av befolkningen mellom 18 og 79 år handler for i snitt 3.500 kroner i kvartalet, ifølge en undersøkelse fra Postnord. 

Flere nyheter
- Bivirkningene i boligmarkedet kan bli kraftige
Sjeføkonom om boligboble: - Vi utelukker det ikke
Spår boligprisene opp 22 prosent i Oslo

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!