- Ølet er godt

Ivan Johansson (25) skremte Stortinget med stinkbombe-ølet han sendte Øystein Djupedal og to redaktører. I dag slapp han ut fra arresten. Se video hvor han prøvesmaker det hjemmelagede ølet! Du kan også få smake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke noe galt med ølet, insisterer Ivan.

Han tar en god slurk og rekker flaska til Dagbladet.no som synes det smaker typisk flatt og greit hjemmebrygg. Like fornøyd var ikke Stortinget da flaska eksploderte på postkontoret mandag morgen. Det var like før fredsprisvinneren var ventet, og det ble slått full alarm. To lands sikkerhetstjenester ble involvert.

Også Dagbladet og Aftenpostens sjefsredaktører mottok bombeølet.

- Det er første gangen jeg har har brygget øl. Jeg prøvde å følge instruksjonene, men det ble visst litt for mye gjæring, forklarer han på sin blide skånske dialekt.

Ville provosere

Kunstakademi-studenten har norsk statsborgerskap, men har vokst opp i Norge, Sverige og Danmark. Det hele var ment som en original invitasjon til utstillingen hans som starter i morgen.

- Da vil folk kunne kjøpe det eksplosive ølet, spøker han.

Det er 56 flasker hjemmebrygg igjen, men han har ikke bestemt seg for prisen ennå. Det blir en del mer oppmerksomhet enn han hadde regnet med. Derfor angrer han ikke stuntet.

- Se på det som en kunstnerisk provokasjon, smiler Ivan.

Fiks ide

I tillegg til de tre ølflaskene, fikk rundt 20 samfunnstopper liknende invitasjoner. Men de flaskene var fylt med sjokolademelk og hadde ikke samme pangeffekt.

Etikketene består av hardporno, med en firmalogo. De forskjellige inviterte har fått flasker med logoen til konkurrenten. Flaskene var pakket i vinmonopolesker med popkorn og saltposer - og en invitasjon.

- Hvordan kom du på noe så sprøtt?

- Hmm. Jeg vet ikke. Det var bare en ide jeg fikk.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer om Ivan Johansson og bombeølet.

STOLT ØLBRYGGER: Det var første gang Ivan brygget sitt eget øl. - Nesten som vanlig pils, insisterer han.
OVERRASKET: I formiddagen slapp kunststudenten ut etter ei natt på glattcelle. Invitasjonen hans skapte overraskende mye oppstyr.