Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Olga (72) svindlet og drepte hjemløse menn

Løste ut store livsforsikringer etterpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pensjonistene Helen Golay (75) og Olga Rutterschmidt (72) fra Los Angeles ble i går arrestert for å ha innkassert 2 millioner dollar (12,2 millioner kroner) i livsforsikringer utstedt på hjemløse menn som ble drept i påkjørsler der bilføreren stakk av, melder AP.

Påfallende like scenarioer

Påkjørslene skjedde med seks måneders mellomrom, i 1999 og 2005, men omstendighetene rundt var påfallende like: De to hjemløse mennene ble begge kjørt ned av en bil i et mørkt smug, uten vitner, og deretter trådte to eldre kvinner fram og påsto at de var slektninger av ofrene, og krevde livsforsikringene utbetalt.

Politiet mener kvinnene selv kjørte på mennene, og at de var i ferd med å knytte kontakt med flere menn for å få også dem til å tegne dyre livsforsikringer.

- Vi fokuserer nå direkte på Helen og Olga når det gjelder mordaspektet i saken, sier politibetjent Dennis Kilcoyne.

Golay og Rutterschmidt ga de hjemløse mennene et sted å bo i to år, mot at de hjemløse undertegnet en livsforsikring. Deretter kopierte de mennenes signaturer over på gummistempler og brukte dem til å forfalske en mengde andre forsikringer, ifølge etterforskerne.

Risikerer 160 år i fengsel

De to aldrende venninnene ble framstilt for en føderal domstol i går og fengslet uten mulighet for kausjon. Nå risikerer de 160 års fengsel hver for forsikringssvindel og dokumentforfalskning.

- Jeg er sjokkert, sa Olga Rutterschmidt da hun ble spurt av dommeren om hun forsto rettighetene sine. Både hennes og venninnas midler er nå frosset av myndighetene etter at de ble arrestert i går.

Det var bare tilfeldigheter som gjorde at etterforskerne koblet de to separate påkjørslene. En politietterforsker nevnte en sak der to kvinner hadde tatt ut en stor livsforsikring på 50 år gamle Kenneth McDavid, mens en annen etterforsker husket at han hadde jobbet med en liknende sak i 1999 der 73-årige Paul Vados ble drept.

Golay og Rutterschmidt hadde til sammen krevd 3,8 millioner dollar (23,2 millioner kroner) i forsikringspenger, og hadde allerede fått omtrent 2,4 millioner (14,6 millioner) utbetalt da myndighetene kontaktet forsikringsselskapene og fikk frosset midlene.

Fikk leilighet i Hollywood

En tidligere romkamerat av McDavid har i avhør forklart at Helen Golay kom bort til den hjemløse mannen og tilbød ham et sted å bo mot at han skrev under på en søknad om en livsforsikring på 500 000 dollar (3,1 millioner kroner). Hun plasserte så McDavid i en leilighet i Hollywood og betalte husleia hans.

Da det seinere kom fram at McDavid delte leiligheten med en annen, dukket det opp en kvinne som het Olga. Hun truet romkameraten med en revolver og kastet ham ut.

Politiet har spanet på Golay og Rutterschmidt i flere måneder og sett dem knytte nye kontakter med eldre hjemløse menn.

- Vi kan ikke sitte på gjerdet og vente på at enda et lik blir funnet i ei bakgate, sier politibetjent Kilcoyne.

ETTERFORSKER HELEN OG OLGA FOR MORD: Betjent Dennis Kilcoyne ved Los Angeles-politiets rans- og drapsavsnitt på pressekonferansen i går.
BLE VIST FRAM: Politibetjent Sara Faden demonterer fotomontasjen med de mannlige ofrene og de kvinnelige svindeltiltalte etter pressekonferansen.
SVINDLERNE OG DERES OFRE: Til venstre hjemløse Kenneth McDavid (50) og Paul Vados, til høyre Helen Golay (75) og Olga Rutterschmidt (72).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling