Lurte gamle damer for sparepengene deres

- «Olga»-svindlerne tatt på fersken

- De kom til feil by, sier Even Klund, leder for etterforskerne på Fredrikstad politistasjon.

PÅGREPET: Politiet i Fredrikstad er sikre på at de har tatt bakmennene som skal ha svindlet til seg 13 millioner kroner fra rundt 60 fornærmede - landet over. Foto: Politiet. Reporter: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FREDRIKSTAD (Dagbladet): I slutten av juni satt en svensk og en norsk mann på et hotellrom i Oslo og forberedte seg på å stjele sparepengene til flere gamle damer. Siden september i 2019 hadde de svindlet til seg 13,5 millioner kroner fra minst 57 eldre kvinner.

På skrivepulten og på bordet sto to PC-er påslått og en mengde telefoner lå klare til bruk. Planen skal ha vært å ringe en eldre kvinne og utgi seg fra å være fra en stor, norsk bank for å få henne til å gi opp bankbrikka si.

Det de ikke visste var at to nitide etterforskere ved Fredrikstad politistasjon var på sporet av dem. Teledata ga indikasjoner på at de var på hotellet og en patrulje fra oslopolitiet bekreftet at teorien stemte.

Ifølge politiet ble mennene tatt med begge hendene godt planta i godtefatet da politifolka tok seg inn på hotellrommet.

Enkle metoder

Fram til tirsdag denne uka har alle dokumenter i saken vært hemmelige, men Dagbladet har fått innblikk i en meget omfattende etterforskning som til slutt førte til pågripelse og siktelse av to personer som politiet mener er bakmennene og en person som omtales som «våpendrager». Det er ventet minst en pågripelse til i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.