Olga» var bare hushjelp

«Olga» var på ferie i Norge da hun møtte «Finn». Etter et halvt år med pendling til og fra Russland giftet de seg og flyttet hjem til hans hus i Nord-Norge. Men etter en stund merket «Olga» at «Finn» bare trengte en hushjelp, ikke ei kone. Da hun protesterte, begynte han å slå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun tenker tilbake på det snaue året med «Finn» med gru. Hun trodde hun hadde møtt en hyggelig mann, en som verken slo eller drakk. Men da alt viste seg å være skuespill fra hans side, var hun nødt til å rømme fra ekteskapet.

«Olga» hadde det bra i Russland før hun giftet seg. Hun hadde en fin jobb, og nok penger til å ta vare på datteren sin, som da var 16 år. Hun trodde hun hadde møtt drømmemannen i «Finn». Året var 1998.

- I begynnelsen hadde vi det fint, sier hun.

Men etter en stund begynte han å drikke. Han kom ikke hjem om natta, og ba «Olga» holde kjeft når hun spurte ham hvor han hadde vært.

På en kort ferie i Murmansk ville han ikke bo sammen med henne i leiligheten som hun hadde beholdt. Han tok inn på hotell alene.

- Der kjøpte han horer, drakk tett og gikk på sexklubber hele tida, forteller hun.

Vel hjemme i Norge igjen begynte han å slå henne og datteren.

- Han sa at han visste hvordan man banker opp folk uten at det blir merker, og at jeg bare skulle holde kjeft. Jeg var vaskehjelpen hans, fortalte han.

Etter en stund klarte hun å komme seg vekk fra «Finn», og fikk hjelp på krisesenteret der de bodde. Nå har hun møtt en ny nordmann, en som behandler henne som ei kone, og som ikke slår.

Det er en stund siden hun har hørt fra «Finn».

- Det siste jeg har hørt er at han har funnet seg ei ny kone i Russland, forteller hun.

KOM SEG UNNA: «Olga» trodde hun hadde funnet drømmemannen - men tok feil, og måtte til slutt rømme fra sin norske ektemann.