Oliva (105) nektes å spise med de andre

Olivia klaget på maten på sykehjemmet der hun bor. Personalet har funnet det de mener er rimelig straff for den 105-år gamle kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olivia, som bor på aldershjemmet Grimtunet sykehjem i Kristiansand, har blitt forvist til rommet sitt.

Barnebarnet hennes er opprørt.

- Jeg er sjokkert og skuffet over denne behandlingen av en 105 år gammel kvinne. Det er mangel på respekt. Det er helt grusomt. Det er som å bli straffet i en barnehage, sier en opprørt Ida Olivia Stangeland til Fedrelandsvennen.

Nei fra dagligstua

De andre beboerne spiser i dagligstua på sykehjemmet. Personalet mener Oliva er et forstyrrende element som skaper ukoselig stemning rundt spisebordet.

Derfor er Oliva Borgen Olsen nektet å spise sammen med de andre, og må innta middagen alene på sitt eget rom. Og selv synes Olivia det har oppstått en kjedelig situasjon:

- Nei, jeg liker det ikke. Jeg var ferdig til å gå inn i stua til de andre, Og så kommer de med maten her. Jeg ble helt paff, sier en fortvilet Olivia Borgen Olsen.

Olivia liker ikke å gå glipp av det sosiale ved middagen, selv om hun ikke har den samme hørselen og hukommelsen som før.

- Smakløs

I forrige uke sa Olivia at middagen var smakløs og uapetittelig. Dermed bar det ut fra dagligstua.

Sykehjemmet får maten sin fra Kjøkkenservice, kommunens sentralkjøkken, som ifølge Fedrelandsvennen har fått mange klager på maten sin.

Olivia og barnebarnet vet ikke når hun slippes inn i varmen igjen.

- Jeg trodde det var en feil. Da jeg kom hit i dag, håpet jeg alt var i orden og at hun var på stua sammen med de andre. Så sitter hun her alene. Det er vondt å se henne sitte her alene, sier barnebarnet.

- Hun forstyrrer

- Det har vært forstyrrende. Klagene går utover de øvrige beboerne og appetitten deres. Hun skaper en ukoselig stemning ved bordet, sier avdelingsleder Marit Leipsland ved Grimtunet.

Hun mener både de øvrige beboerne og Borgen Olsen selv er best tjent med at 105-åringen får middagen

på rommet.

- Hun har en uvane med å klage på maten før hun overhodet har smakt på den, sier Leipsland.

Hun opplyser at Borgen Olsen hadde klaget i lang tid før det ble tatt affære sist uke. Og avviser at dette er en straff:

- Jeg ser det ikke som noen straff. Men at hun inn imellom kan føle det ensomt, kan godt være, sier Leipsland.

Det er ikke avgjort hvor lenge Olivia må spise på rommet.