Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oliver (10) hadde gledet seg til turer med ny sykkel, men nå har tyver ødelagt sommeren

Oliver med hilsen til sykkeltyvene.

STJÅLET: Oliver har en medfødt muskelsykdom og sitter i rullestol, men i fjor høst fikk han en ny elektrisk sykkel som var spesialtilpasset ham og hans behov. Nå er sykkelen stjålet. Foto: Privat
STJÅLET: Oliver har en medfødt muskelsykdom og sitter i rullestol, men i fjor høst fikk han en ny elektrisk sykkel som var spesialtilpasset ham og hans behov. Nå er sykkelen stjålet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet skrev i fjor om nå 10 år gamle Oliver som har en stor forkjærlighet for russekort. Oliver har en medfødt muskelsykdom og sitter i rullestol, men i fjor høst fikk han en ny elektrisk sykkel som var spesialtilpasset ham og hans behov.

Denne sykkelen hadde han gledet seg til å ta i bruk i år, men da han og mamma Cathrine Sandboe kom ned fra leiligheten sin i Oslo for halvannen uke siden fikk de seg et realt sjokk.

Sykkelen var borte.

Ødelagt Sandboe forteller til Dagbladet at tyvene må ha hatt en stri tørn med å få stukket av med doningen, tatt i betraktning at den var fastlåst. Motoren hadde hun tatt med opp i leiligheten, så hun skjønner heller ikke hva tyvene skal med sykkelen i utgangspunktet.

- De har ødelagt en hel sykkelsesong for en snart elleve år gammel gutt! Håper de brenner av dårlig samvittighet, forteller hun.

Hun sier videre at sykkelen koster omlag 40 000 kroner. Det økonomiske tapet er ikke det verste da hjelpemiddelsentralen har forsikret den, men sykkelsommeren til de to er ødelagt.

- Oliver hilser også, og sier at han har lyst til å kjøre dere på tærne med rullestolen sin, men mest av alt håper han på et tips angående sykkelen. Så kan den eventuelt leveres tilbake på avtalt sted så han får glede av denne sommeren han har sett fram til, sier Sandboe.

Tyveriet skjedde natt til første mai, og forholdet er nå anmeldt. Hun håper publikum vil henvende seg til politiet om de ser en liknende sykkel uten motor.

Russe-kjendis Oliver ble en aldri så liten rikskjendis i fjor, da russ fra hele landet bestemte seg for å hjelpe ham med samlingen av russekort. Det hele eksploderte året i forveien da mamma Sandboe la ut følgende status på Facebook:

«Hvert år har Oliver sagt han skal spare på russekort. I år hadde jeg ikke hørt noe om det så spurte nå om han ikke skulle det i år. Han svarte at det ikke var vits for barna løp bort for å få russekort, men han rakk ikke bort med sin rullestol før russen var gått. Kjenner jeg noen som vil gi / sende Oliver et russekort? Mammahjertet mitt hadde blitt evig takknemlig!»

Det som så skjedde hadde hun ikke forestilt seg i sine villeste fantastier. Russekortene rant inn, russebusser kom på besøk, Oliver ble æresgjest på russetreffet på Tryvann og Sandboe beskrev det selv slik:

- I fjor hadde jeg ikke postkassa for meg selv før ute i august.

I 2015 var det slik at en god venn av Sandboe tok opp igjen statusen hennes fra i fjor, og det ble laget en Facebook-gruppe for Olivers russekortjakt. Nå håper familien på hjelp fra både russ og andre til å finne igjen den tapte sykkelen.

STJÅLET: Sykkelen til Oliver og Cathrine som ble stjålet i Oslo natt til første mai.
STJÅLET: Sykkelen til Oliver og Cathrine som ble stjålet i Oslo natt til første mai. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!