Olivia (9) drept: To nye arrestasjoner

Politiet foretok den fjerde og hittil siste arrestasjonen mandag morgen.

RYSTER ENGLAND: Olivia Pratt-Korbel ble et tilfeldig offer for organisert kriminalitet. Liverpool har den siste tida vært rammet av en drapsbølge. Foto: Privat
RYSTER ENGLAND: Olivia Pratt-Korbel ble et tilfeldig offer for organisert kriminalitet. Liverpool har den siste tida vært rammet av en drapsbølge. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Søndag kveld ble en tredje person arrestert for drapet på ni år gamle Olivia Pratt-Korbel, opplyser Merseyside-politiet, gjengitt av The Independent.

Det er avhør av to andre gjerningspersoner som nå har ført til den nye arrestasjonen.

- Betjenter utførte husransakelser på to adresser i Liverpool-området og har arrestert en 29 år gammel mann, mistenkt for å ha hjulpet en kriminell, sier politiet i en uttalelse.

Mandag formiddag 5. september sendte Merseyside-politiet ut nok en pressemelding. De opplyser om at en fjerde person ble arrestert søndag kveld.

Den mistenkte ble stoppet av politiet langs motorveien M42 nær Leamington Spa. Kjøretøyet er beslaglagt.

Mannen skal være 34 år gammel og er, i likhet med ovennevnte, mistenkt for å ha hjulpet gjerningspersonene.

Drept i sitt eget hjem

Mandag 22. august ble niåringen skutt og drept i sitt eget hjem i Liverpool i England.

MINNES: Et stor blomsterhav untenfor adressen til Olivia Pratt-Korbel. Bildet er tatt 24. august. Foto: Pa Photos/Peter Byrne/NTB
MINNES: Et stor blomsterhav untenfor adressen til Olivia Pratt-Korbel. Bildet er tatt 24. august. Foto: Pa Photos/Peter Byrne/NTB Vis mer

Under en pressekonferanse dagen etter, opplyste politiet om at to fremmede gjerningsmenn hadde tatt seg inn i et bolighus.

Den ene mannen var maskert og bevæpnet, og jagde den andre. Mannen som flyktet forsøkte å ta seg inn i huset for å slippe unna den bevæpnede mannen.

Olivias mor gjorde alt hun kunne for å stoppe dem i døråpningen. Den bevæpnede mannen skal da ha avfyrt flere skudd gjennom åpningen mellom døra og karmen.

Kriminelt miljø

Ett av skuddene traff niåringen i brystet, mens mora ble skutt i håndleddet. Mannen som forsøkte å flykte inn i huset ble også truffet.

SPERRINGER: Familien Pratt-Korbel bodde i gata Kingsheath Avenue i Liverpool. Foto: Paul Greenwood/Shutterstock
SPERRINGER: Familien Pratt-Korbel bodde i gata Kingsheath Avenue i Liverpool. Foto: Paul Greenwood/Shutterstock Vis mer

De to gjerningspersonene, på henholdsvis 34 og 41 år, ble pågrepet tidlig søndag morgen 4. september. De er siktet for drap, forsøk på drap og bistand til drap.

Det framstår som tilfeldig at gjerningspersonene havnet utenfor huset til Olivia. Politiet ser på hendelsen som et oppgjør i det kriminelle miljøet i Liverpool.

Flere arrestasjoner

Ifølge politisjef Mark Kameen, har det blitt konkludert med at det ble brukt to våpen under skyteepisoden - men ingen er funnet.

- På nåværende tidspunkt tror jeg at den væpnede mannen hadde begge våpnene, og at de fortsatt var i hans besittelse da han flyktet fra huset til Olivia.

Før søndagens tre arrestasjoner, ble to menn på 33 og 36 år mistenkt for drapet. De har seinere blitt løslatt mot kausjon, men er fortsatt under etterforskning.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer