Olivia (9) drept

Ni år gamle Olivia døde da to fremmede menn med våpen prøvde å ta seg inn i huset hennes.

DØDE: Gjerningsmannen er fortsatt på frifot etter at Olivia Pratt-Korbel (9) ble skutt og døde. Foto: Privat
DØDE: Gjerningsmannen er fortsatt på frifot etter at Olivia Pratt-Korbel (9) ble skutt og døde. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Seint mandag kveld forsøkte to fremmede menn å ta seg inn i et bolighus i Liverpool i England.

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag sa politiet at den ene av mennene var bevæpnet og jagde den andre, og at mannen som flyktet forsøkte å ta seg inn i huset for å slippe unna den bevæpnede mannen.

Moren i huset forsøkte å stoppe dem, og da ble det avfyrt flere skudd. Ifølge Sky News stakk gjerningsmannen hånda inn gjennom i sprekken mellom døra og dørkarmen mens moren forsøkte å lukke den. Han skal deretter ha skutt blindt rundt på innsida av døra.

Et av skuddene traff moren i håndleddet. Et annet traff mannen som flyktet. Et tredje skudd traff ni år gamle Olivia Pratt-Korbel i brystet. Hun døde av skadene etter kort tid.

- Nydelig smil

I en pressemelding natt til tirsdag, skriver politiets talsperson Jenny Sims:

- Dette er en virkelig sjokkerende hendelse hvor en ung og uskyldig jente på tragisk vis har blitt skutt og dessverre dødd.

Rektoren på skolen til Olivia, Rebecca Wilkinson, sier til lokalavisa Liverpool Echo at hun hadde «et nydelig smil, en herlig humoristisk sans og en sprudlende personlighet».

- Hun hadde et godt hjerte og pleide å anstrenge seg for å hjelpe andre. Hun elsket å opptre og deltok nylig i skoleoppsetningen av Trollmannen fra Oz, sier rektoren.

- Olivia vil bli savnet av både ansatte og barn på skolen vår. Våre tanker og bønner er med hennes familie og venner i denne ekstremt triste tiden, sier hun.

- Snu hver stein

- Dette er et sjokkerende og fryktelig angrep som vil påvirke våre lokalsamfunn, og jeg vil benytte denne muligheten til å appellere til alle som vet hvem som er ansvarlig for dette angrepet om å melde seg og gi oss navnene deres, sier politioverbetjent Serena Kennedy på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, ifølge Liverpool Echo.

- Vi trenger å finne alle som er ansvarlige for dette. Ikke bare skytteren, men vi må finne ut hvem som skaffet våpenet og hvem som sto bak denne forferdelige hendelsen, sier Kennedy.

Hun har ett løfte til Olivias etterlatte.

- Vi kommer ikke til å hvile før de som er ansvarlige er bak lås og slå. Jeg kan garantere at vi vil snu hver stein. Jeg skjønner hvor utrolig skremmende dette er for våre lokalsamfunn. I tillegg kommer de andre drapene vi har sett denne uka som er utført med skytevåpen. Folk vil se en vesentlig økning i antallet politifolk på gatene i Merseyside de neste dagene, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer