SPORLØST BORTE: Olivia Østergaard beskrives som slank, blond og 178 cm høy. 
Hun ble sist observert iført en svart jakke med hette, svart kjole og mørke sko. 20-åringen har en tatovering på høyre arm og på tommelen. Foto: Privat/Politiet
SPORLØST BORTE: Olivia Østergaard beskrives som slank, blond og 178 cm høy. Hun ble sist observert iført en svart jakke med hette, svart kjole og mørke sko. 20-åringen har en tatovering på høyre arm og på tommelen. Foto: Privat/PolitietVis mer

Olivias (20) forsvinning - et mysterium

Den danske studenten har vært sporløst borte i en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Olivia Østergaard heter den danske 20 år gamle studenten som har vært sporløst forsvunnet siden tidlig tirsdag morgen, for en uke siden. 

Forsvinningen ble politianmeldt av 20-åringens far onsdag forrige uke. Saken etterforskes av sveitsisk politi, og den unge kvinnens forsvinning har preget både danske og sveitsiske medier den siste uka.

Olivia forlot sin leilighet i den sveitsiske byen Zug, rundt klokka 05.30 tirsdag 26. mars. Hun var da angivelig på vei til jernbanestasjonen for å ta et tog videre inn til universitetet i Zürich, hvor hun studerer jus.

Siden har ikke Olivia har gitt et eneste livstegn fra seg.

Etterlyst  internasjonalt Politiet har avhørt 20-åringens venner, medstudenter og hennes danske familie som bor i Sveits. De har gjennomgått hennes bankkonto, finkjemmet området hun har bodd i, og etterlyst henne nasjonalt via TV og og internasjonalt via politiet. Uten resultat.

- Situationen er uendret. Vi har intet nytt å melde, sa talsmann for Zug-politiet Marcel Schlatter søndag.

Etter sju dager har politiet altså ikke kommet nærmere svaret på hva som har skjedd med den unge kvinnnen, om hun er offer for en forbrytelse.

- Ingen spor Politiet i Zug antar at jenta aldri ankom universitetet tirsdag forrige uke, skriver BT.

Hundepatrulier ble tidlig satt inn i søket etter henne, og alt er blitt gjennomsøkt, skriver avisa.

- Men et varmt spor har vi ennå ikke funnet, sier talsmann for Zug-politiet Marcel Schlatter til 20min.ch.

- Så Olivia BT skrev i går at ett vitne hevder å ha sett den unge jenta tidlig forrige uke. Vitnet - en dansk kvinne bosatt i Zug - mener hun så en ung kvinne som passet til Olivias beskrivelse.

Overfor avisa sier kvinnen at hun ringte politiet med denne informasjonen, men hevder hun ikke ble tatt på alvor.

- På gebrokkent sveitsertysk fikk jeg forklart at det dreide seg om Olivia, som jeg mente jeg hadde sett da jeg luftet hunden min. Politimannen virket likeglad, og spurte verken om mitt navn, telefonnummer eller adresse, sier kvinnen.

Lukket Facebook-profilen Siden tirsdagen hun forsvant, har Olivias mobiltelefon vært avskrudd. At 20-åringen ikke er tilgjengelig på sin telefon, bekymrer politiet.

- Det er merkelig for en 20-åring, sier talsmannen.

- Det ligner slett ikke den 20 år gamle jusstudenten, sier hennes far, Keld Østergaard til BT.

Videre bemerkes det i mediene og av venner og politiet at 20-åringen lukket sin Facebook-profil like før hun forsvant.

- Hun lukket den for to uker siden. Men vi har fått vite at hun var lei av den, og ikke brukte den lenger, sier Schlatter til BT.

Høy, blond og slank 20-åringen ble etterlyst tidlig forrige uke.

Hun beskrives som en ung, slank kvinne, med blondt hår, og er omlag 178 centimeter høy. Hun behersker språkene engelsk, dansk og sveitsertysk.

Hun ble sist observert iført en svart jakke med hette, svart kjole og mørke sko. 20-åringen har en tatovering på høyre arm og på tommelen.

Politiet opplyser at Olivia ikke har førerkort, og at det derfor er lite sannsynlig at hun selv har kjørt av gårde i bil.

Omgitt av skog og sjø Den danske avisa BT, som har gått ruta fra Olivias leilighet til jernbanestasjonen, skrev i går at 20-åringen kan ha tatt et annet valg:

20-åringen kan i stedet for å ha tatt toget, ha valgt en ett minutts lengre rute - til en bussholdeplass, og tatt bussen inn til storbyen Zürich, skriver avisa.

Olivia bodde sammen med sin kjæreste i den sveitsiske  byen. Leiligheten ligger i et området som er omgitt av boliger, skog og sjø. Det går flere stier fra leiligheten - både ned til sjøen og inn i skogen, skriver avisa.

SAVNET: Danske Olivia Østergaard (20) har vært savnet siden tirsdag forrige uke. Foto: Privat/Politiet
SAVNET: Danske Olivia Østergaard (20) har vært savnet siden tirsdag forrige uke. Foto: Privat/Politiet Vis mer