Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Olje er viktigere enn SV

Ap-veteraner krever konsekvensutredning av oljeutvinning i Nord-Norge.

- OLJE VIKTIGERE ENN SV: Ap-veteraner krever konsekvensutredning av oljeutvinning i Nord-Norge uten hensyn til hva SV mener. Her deltar partilederne i SV, Ap og Sp på et møte med ordførerene fra Nordland og Troms på Statsministerens kontor for å diskutere forvaltningsplanen for Barentshavet og området utenfor Lofoten og Vesterålen. Helt til høyre sitter Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.
Foto: Sara Johannessen / Scanpix
- OLJE VIKTIGERE ENN SV: Ap-veteraner krever konsekvensutredning av oljeutvinning i Nord-Norge uten hensyn til hva SV mener. Her deltar partilederne i SV, Ap og Sp på et møte med ordførerene fra Nordland og Troms på Statsministerens kontor for å diskutere forvaltningsplanen for Barentshavet og området utenfor Lofoten og Vesterålen. Helt til høyre sitter Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen. Foto: Sara Johannessen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Her må også vi sette hardt mot hardt. Vi kan ikke være med på dette mindretallstyranniet lenger! Folk begynner å bli drittlei vern og det SV står for. Derfor må SV tenke seg om, om de fortsatt vil ha et liv i Nord-Norge, sier stortingsrepresentant Tor Arne Strøm (Ap) fra Nordland til Dagsavisen.

SV vil trolig trekke seg fra regjeringen dersom Ap trumfer gjennom en konsekvensutredning av oljeutvinning i Lofoten/Vesterålen/Senja.

Strøm viser til at SV har gått fra tre til én stortingsrepresentant i Nordland, og tror ikke de vil få noen i 2013, dersom de fortsetter kampen mot oljeutbygging.

- Nå må symbolsakenes tid være forbi. SV fikk en symbolsak i 2005 da Vefsna-vassdraget ikke ble utredet. Nå må det være slutt, sier Strøm.

Han får støtte fra en rekke tidligere Ap-statsråder som er svært engasjerte i saken.

Tidligere næringsminister, nå fylkesrådsleder i Nordland, Odd Eriksen (Ap) mener det eneste rette er å konsekvensutrede hele området etter petroleumsloven. Alt annet vil bare være en måte å hale ut tida på, mener han.

- Det er ikke rom for kompromiss her. Regjeringen har brukt en milliard på diverse undersøkelser. Da blir det nærmest patetisk av partiet og regjeringen om de legger dette til side. Da er det bare behagelighetshensyn som legges til grunn, mener Eriksen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media