Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny nestleder i Ap

- Olje og gass er viktig for Norge i framtida

Bjørnar Skjæran vil styrke Aps nærings- og distriktspolitikk.

MOT TOPPEN: Leder av Nordland Ap og sentralstyremedlem Bjørnar Skjæran er enstemmig innstilt som ny nestleder i Ap. Han vil er særlig opptatt av industripolitikk og å bygge ned konfliktlinjer mellom by og land. Foto: Arbeiderpartiet
MOT TOPPEN: Leder av Nordland Ap og sentralstyremedlem Bjørnar Skjæran er enstemmig innstilt som ny nestleder i Ap. Han vil er særlig opptatt av industripolitikk og å bygge ned konfliktlinjer mellom by og land. Foto: Arbeiderpartiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er en voldsom tillitserklæring å bli innstilt som ny nestleder. Jeg har som leder av Nordland Ap vært på landsmøter i Ap siden 2011, og det er det mest spennende man kan være med på som politiker. I år blir det ekstra spennende for meg å være der. For landsmøtet som skal sette sammen laget vårt, sier Bjørnar Skjæran til Dagbladet.

Valgkomiteen under ledelse av LO-leder Hans-Christian Gabrielsen har enstemmig innstilt Skjæran som ny nestleder etter at Trond Giske trakk seg i fjor vinter.

Skjæran er bonde, var ordfører i Lurøy fra 2001 til 2015, og er i dag leder av fylkestingsgruppa til Ap i Nordland.

By og land sammen

- Hva vil du særlig bidra med hvis du kommer inn i partiledelsen?

- Ap har sterke tradisjoner for å ha en politikk for by og land og skape mest mulig sammen. Med den regjeringen vi har nå, har konfliktlinjene blitt skjerpet. Her må Ap være en tydelig motmakt.

Som fylkesleder og sentralstyremedlem har jeg alltid vært opptatt av verdiskaping og en aktiv industripolitikk. Vi må bygge på de naturressursene vi har, sier Skjæran.

Nordland Ap har som en rekke andre fylkeslag i Ap vedtatt å si nei til konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Vi vil satse mer på industri, sjømat og kraft. Saken om oljeboring i Lofoten har vi samlet oss om at vi ønsker å legge bort, uttalte Skjæran da.

Olje og gass viktig

Det blir ny debatt om olje og gassnæringens framtid på landsmøtet.

- Det pågår en diskusjon i Ap om får framtidige politikk. Nordland Ap har i en ti års periode ønsket å få gjennomført en konsekvensutredning for området utenfor Lofoten. Nå legger vi bort det kravet. Men Aps stortingsprogram og kompromisset om Lofoten, Vesterålen og Senja ligger fast i denne stortingsperioden.

- Petroleumsnæringen er velkommen i Nordland, næringen er viktig for verdiskaping og har et viktig kompetansemiljø. Næringen skal fortsatt ha gode og forutsigbare rammebetingelser. Olje og gass er viktig for hele Norge og vil være det i årene framover, uavhengig av LoVeSe, sier Skjæran.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!