Ny nestleder i Ap

- Olje og gass er viktig for Norge i framtida

Bjørnar Skjæran vil styrke Aps nærings- og distriktspolitikk.

MOT TOPPEN: Leder av Nordland Ap og sentralstyremedlem Bjørnar Skjæran er enstemmig innstilt som ny nestleder i Ap. Han vil er særlig opptatt av industripolitikk og å bygge ned konfliktlinjer mellom by og land. Foto: Arbeiderpartiet
MOT TOPPEN: Leder av Nordland Ap og sentralstyremedlem Bjørnar Skjæran er enstemmig innstilt som ny nestleder i Ap. Han vil er særlig opptatt av industripolitikk og å bygge ned konfliktlinjer mellom by og land. Foto: Arbeiderpartiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er en voldsom tillitserklæring å bli innstilt som ny nestleder. Jeg har som leder av Nordland Ap vært på landsmøter i Ap siden 2011, og det er det mest spennende man kan være med på som politiker. I år blir det ekstra spennende for meg å være der. For landsmøtet som skal sette sammen laget vårt, sier Bjørnar Skjæran til Dagbladet.

Valgkomiteen under ledelse av LO-leder Hans-Christian Gabrielsen har enstemmig innstilt Skjæran som ny nestleder etter at Trond Giske trakk seg i fjor vinter.

Skjæran er bonde, var ordfører i Lurøy fra 2001 til 2015, og er i dag leder av fylkestingsgruppa til Ap i Nordland.

By og land sammen

- Hva vil du særlig bidra med hvis du kommer inn i partiledelsen?

- Ap har sterke tradisjoner for å ha en politikk for by og land og skape mest mulig sammen. Med den regjeringen vi har nå, har konfliktlinjene blitt skjerpet. Her må Ap være en tydelig motmakt.

Som fylkesleder og sentralstyremedlem har jeg alltid vært opptatt av verdiskaping og en aktiv industripolitikk. Vi må bygge på de naturressursene vi har, sier Skjæran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer