Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljealarm ved Halden

Et oljeflak ble observert i Singlefjorden utenfor Halden i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere på dagen lette brannvesenet etter kilden til oljesølet i Ringdalsfjorden, og de to oljeflakene settes nå i sammenheng.

– Det vi har fått melding om nå fra en lokal fisker er at det er et oljeflak i et område øst i Singlefjorden. Det er 500 meter langt, og tre til fire meter bredt, sier vakthavende ved Kystverkets beredskapsavdeling, Trond Hjort-Larsen, til NRK Østfold.

Fiskeren har sagt at flaket ser ut som om det er tjukk olje.

Kystverket har sendt ut en båt for å sjekke om opplysningene stemmer.

En av teoriene er at oljen stammer fra Glomma. 14.000 liter fyringsolje ble sluppet ut i Glomma fra Borregaard fabrikker i mars, og det spekuleres i om funnene har sammenheng med dette utslippet. (ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling