Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljearbeider omkom på Heidrun-plattformen

Børre Dalstein (27) fra Elnesvågen i Møre og Romsdal omkom etter en arbeidsulykke på Heidrun-plattformen natt til i dag. Politiet etterforsker ulykken på oljeplattformen, som drives av Statoil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uhellet skjedde under en arbeidsoperasjon på boretårnet, hvor 27-åringen kom i klem og pådro seg alvorlige klemskader i brystregionen, opplyser politiet.

- Boredekksarbeideren var heist opp i seler og arbeidet alene øverst oppe i boretårnet for å gjøre et rutinemessig arbeid. I denne forbindelse ble han utsatt for en klemskade. Det var ingen vitner til ulykken. Vi kjenner ikke til årsaken til ulykken, men det er blant annet noen store borerør som man jobber med på toppen av tårnet, sier informasjonsleder Per Kotte i Statoil til NTB.

Dårlig vær

Ulykken skjedde ved 2.30-tiden natt til søndag. På grunn av dårlig vær med vind over 70 knop var det ikke mulig å få brakt oljearbeideren til land med helikopter før søndag ettermiddag. I mellomtiden ble mannen behandlet av en sykepleier på plattformen. Helikopteret fra Ørlandet som hentet mannen på plattformen søndag formiddag landet ved Regionsykehuset i Trondheim klokken 12.50. Noe senere ble det meldt fra sykehuset at han var død av skadene.

Gransker ulykken

Tre etterforskere fra Nordmøre politidistrikt har dratt ut til plattformen sammen med representanter fra Oljedirektoratet.

- Politiet skal avhøre de involverte på plattformen. Det som er viktig å finne ut er om rutinene er fulgt og så vil den tekniske etterforskningen vise om det er feil ved riggen. Foreløpig vet vi ikke hva årsaken er til ulykken, sier vaktleder Johs. Sundli ved Nordmøre politidistrikt til NTB.

Statoil selv skal også granske ulykken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media