SER PÅ SKADENE: Statsminister Justin Trudeau (t.v.) og brannsjef Darby Allen undersøkte før helgen skadene i Fort McMurray. Nå truer en ny skogbrann. Foto: Jason Franson/The Canadian Press via AP
SER PÅ SKADENE: Statsminister Justin Trudeau (t.v.) og brannsjef Darby Allen undersøkte før helgen skadene i Fort McMurray. Nå truer en ny skogbrann. Foto: Jason Franson/The Canadian Press via APVis mer

Oljearbeidere evakueres i Canada

Rundt 4.000 arbeidere ved 12 oljeanlegg nord for Fort McMurray i Canada er i ferd med å bli evakuert på grunn av en skogbrann som nærmer seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen hundre arbeidere ved mindre anlegg fikk evakueringsordre mandag, mens det gjøres forberedelser for å evakuere flere anlegg, opplyser førsteminister Rachel Notley i provinsen Alberta. Noen av oljearbeiderne blir igjen for å bistå i kampen mot flammene.

Kommunen Wood Buffalo sier evakueringsplanene handler om å ta sine forholdsregler. Brannen rykker 30 til 40 meter fram per minutt, og det er ventet at den vil spre seg seks kilometer i løpet av et par timer.

Tidligere advarte myndighetene og sa at luftkvaliteten i området rundt brannherjede Fort McMurray er så dårlig at det er farlig. Førsteminister Notley sier luftkvaliteten nå ligger på 38 på en skala som vanligvis bare går fra 1 til 10, der 10 regnes som helseskadelig.

Brannen som truer oljeanleggene, er den samme som startet for to uker siden og som førte til at over 80.000 innbyggere i Fort McMurray ble evakuert. Over 2.400 bygninger i byen er ødelagt av brannen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram