Oljearbeidere kidnappet i Nigeria

De første bildene av ni oljearbeidere som er kidnappet i Nigeria, er offentliggjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge nigerianske militante viser bildene syv av totalt ni kidnappede utenlandske oljearbeidere, melder AP.

De noe uskarpe bildene ble sendt på e-post til journalister, og offentliggjort torsdag. 

Videre truer de militante med flere angrep mot oljeindustrien.

Uidentifiserte 

Bildene viser syv uidentifiserte personer som sitter på en benk. Bak dem står en rekke bevæpnede, maskerte menn.

De kidnappede ser ut til å være i fin form, og ved føttene deres kan man skimte vannflasker.

I et angrep 18. februar stormet militante grupper en borelekter ved Niger-deltaet, som tilhørte et amerikansk oljeselskap, som arbeidet med å legge rørledninger for Shell.

De tok til fange tre amerikanere, to egyptere, to thailendere, en brite og en filippiner. Det er foreløpig ikke bekreftet om bildene viser nettopp disse personene.

KIDNAPPEDE OLJEARBEIDERE: Kidnapping er ikke uvanlig i Nigeria. Personene på bildet er angivelig oljearbeidere som ble kidnappet 18. februar. Foto: AP/Scanpix
KIDNAPPEDE OLJEARBEIDERE: Kidnapping er ikke uvanlig i Nigeria. Personene på bildet er angivelig oljearbeidere som ble kidnappet 18. februar. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Mer i vente

- Vi vil fortsette våre angrep mot oljeinstallasjoner og oljearbeidere de neste dagene. Vi vil handle uten flere advarsler, skriver bakmennene i e-posten.

Kidnapping er ikke uvanlig langs Niger-deltaet. Senest i januar ble fire utlendinger holdt i 19 dager, før de ble sluppet fri.

De militante gruppene krever at mer av inntektene fra oljen som utvinnes i området, skal komme lokalbefolkningen til gode.