Oljearbeidere kritiske til sikkerheten i Nordsjøen

Norsk Olje- og Petrokjemisk fagforbund (Nopef) mener det er urovekkende at nok et Super Puma-helikopter på vei ut til sokkelen fikk alvorlige problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var et Super Puma-helikopter som styrtet ved Norne-feltet 8. september i fjor høst, og samme helikoptertype måtte nødlande på sjøen sørvest av Egersund 18. januar 1996.

- Lavere oljepris og store investeringer har ført til svekket inntjening og et samlet økt press på oljebransjen. Vi må nå undersøke det generelle sikkerhetsnivået i alt plattformarbeide, og forsikre oss om at det økte presset ikke virker negativt inn på dette viktige området, sier Øyvind Gregersen i Nopef til NTB.

Tarjei Lodden i Oljearbeidernes Fellessammenslutning (OFS) sier til NTB at risikoen ved helikoptertransport er for høy når 2 timers flytid hver 14. dag står for en tredel av dødsrisikoen for oljearbeiderne på sokkelen.

Oljearbeiderne ønsker blant annet større boligkvarter på plattformene, og økt grad av ferdigstillelse på plattformene ved land for å minske behovet for helikoptertrafikk.

(NTB)