Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljearbeidere til streik i Nigeria

Fagforeningen til Nigerias oljearbeidere intensiverer mobiliseringen til en streik som kan få konsekvenser for landets oljeeksport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagforbundet PENGASSAN sier at streiken vil bli merkbar mandag. Ansatte ved kontorer som overvåker oljelastingen på supertankere vil da holde seg borte fra arbeidet og kontorene blir stengt, opplyser PENGASSANs generalsekretær Kenneth Narebor til nyhetsbyrået Reuters.

- Vi venter at regjeringen reagerer raskt slikt den alltid har gjort tidligere og gjenopptar forhandlingene senest innen midten av neste uke, for vi ønsker ikke at dette skal trekke ut lenge, sier Narebor.

Streiken skjer med bakgrunn i lønnskrav og fordi regjeringen har reagert med å foreslå et møte 25. februar, noe fagforbundet oppfatter som forsøk på å trekke saken ut.

Nigeria eksporterer rundt 2 millioner fat olje per dag, og rundt en tredel eller mer går til USA som fortsatt merker følgende av den langvarige streiken i Venezuela.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling