Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljearbeidere trygt i land i Nigeria

De siste av rundt 100 utenlandske oljearbeidere som har vært strandet på fire plattformer utenfor kysten av Nigeria, var trygt tilbake på fastlandet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utlendingene er blitt evakuert i løpet av helga etter at det ble inngått en avtale mellom flere hundre streikende nigerianske oljearbeidere og det amerikanske selskapet Transocean.

Transocean som eier plattformene, fortsatte søndag å evakuere de siste 370 nigerianske oljearbeiderne med helikopter til havnebyen Port Harcourt.

De første utlendingene ble brakt i land uten dramatikk fredag. En nigeriansk fagforeningsleder opplyste da at det var inngått en avtale om evakuering av både de utenlandske oljearbeiderne og flere hundre streikende nigerianske kolleger.

De rundt 100 utenlandske oljearbeidere har vært strandet på de fire plattformene i de to ukene konflikten har pågått, og flere av dem har følt seg truet. Blant utlendingene var det 35 briter og 17 amerikanere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media