Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljeboikott drøftes i Washington

Oljeblokade av Jugoslavia blir høyst sannsynlig ett av de uformelle temaer under NATO-toppmøtet som innledes i Washington i helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra norsk side deltar statsminister Kjell Magne Bondevik, forsvarsminister Eldbjørg Løwer og utenriksminister Knut Vollebæk på toppmøtet.

Utenriksdepartementet vurderer nå det formelle og rettslige grunnlag for en oljeboikott av Jugoslavia, opplyser pressetalsmann Ingvard Havnen i UD til NTB.

Det var Aftenposten som onsdag meldte at USA har anmodet Norge som NATO-land om å sette igang oljeboikott av Jugoslavia for å forhindre at landet får tak i olje etter at store deler av landets oljelagre og raffinerier er ødelagt. UD ønsker imidlertid ikke å kommentere hvor lang tid den norske regjeringen trenger på å ta stilling til anmodningen fra amerikanske myndigheter. Flere departementer, blant dem Næringsdepartementet er trukket inn i de overveielser som nå foretas. (NTB)