- Oljeboring på Jan Mayen i 2020

Det tror oljedirektoratet. Onsdag reiser staten på oljetokt til i Arktis. Olje- og energistatsråd Terje Riis-Johansen (Sp) vil at Stortinget bestemmer seg inne fire år.

OSLO  20090921.
Olje- og energiminister Terje Riis Johansen under åpningen av seminaret om åpningsprosessen for havområdene ved Jan Mayen. Prosessen er første steg for å kunne kartlegge grunnlaget for petroliumvirksomhet i området. Seminaret fant sted i departementets lokaler i Oslo mandag.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
OSLO 20090921. Olje- og energiminister Terje Riis Johansen under åpningen av seminaret om åpningsprosessen for havområdene ved Jan Mayen. Prosessen er første steg for å kunne kartlegge grunnlaget for petroliumvirksomhet i området. Seminaret fant sted i departementets lokaler i Oslo mandag. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Det er realistisk å bore etter olje og gass utenfor Jan Mayen i 2020, men i dag mangler vi teknologien og det kan ta ennå lengre tid før feltene er kommersielt driveverdige, sier oljedirektør Bente Nyland til Dagbladet, under et seminar om vulkanøyas mulige «petroframtid» i dag.

- EkstremletingVert for arrangementet var olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp), som onsdag reiser til Jan Mayen med fagmiljøer og pressen.

Der skal han se på mulighetene for petroleumsutvinning utenfor øya, som ligger rundt 850 kilometer nordvest for Lofoten i Nordland og 550 kilometer øst for Island.- Resultater fra seismikk kan foreligge om tre år. Dette blir ekstremleting for oljebransjen. Det tøffeste norsk oljenæring har gjort noen sinne, sier Nyland.

Vet for liteStatsråden ønsker å ha en konsekvensutredning klar om tre år, men før den tid må det hentes inn store mengder kunnskap.

Både forskere, petroleumsnæringen, naturforvaltere og Oljedirektoratet sa under seminaret at de vet for lite og de siste norske seismikkprøvene ble gjort i 1980.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer