Oljebransjen bremser: - 2015 blir et tøft år

Etter mange år med full fart i oljebransjen er bremsene på.

 Tøffere tider:  Så mange som 2.500 ansatte i oljebransjen kan miste jobben fremover. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
Tøffere tider: Så mange som 2.500 ansatte i oljebransjen kan miste jobben fremover. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mens siddisene forbereder seg på en ukes oljefest, står kostnadskutt høyt på selskapenes agenda, skriver Finansavisen.

Det jobber rundt 125.000 personer i den norske leverandørbransjen til oljesektoren, og en opptelling Offshore.no gjorde i sommer viser at 2.500 arbeidsplasser står i fare.

- Det er vel kun tre kommuner i Norge hvor det ikke jobber noen offshore, sier IKM-gründer Ståle Kyllingstad til avisen.

Om hvor mange som blir berørt av nedskjæringene som kommer sier han følgende:

- Ganske mange. Det begynner allerede nå.

Kyllingstad er ikke i tvil om at kostnadene i Nordsjøen er for høye.

- Kvaliteten på folkene går ned og gjennomføringen blir dårligere. Jeg tror vi kan redusere kostnadene med 10 til 12 prosent, og kanskje vi også klarer å øke produktiviteten med 5 til 10 prosent.

Ifølge Hitec-Vision-partner Tor Espedal er ikke et kostnadskutt på 10-12 prosent en «quick fix».

- Det er ingen tvil om at 2015 blir et tøft år.  Vi har skrudd til over alt, for å bygge mot det som blir det neste høydedraget, sier han til Finansavisen.

Flere nyheter - Det grønne skiftet er i gang
Støtte til grønn oljeadvarsel