Oljebransjens bevisbyrde

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere olje- og energiminister Einar Steensnæs sier til Dagbladet at dagens oljeteknologi ikke er sikker nok til å gå inn med virksomhet i de mest sårbare områdene, altså områder der uhell kan forårsake ubotelig skade på levende ressurser eller andre varige verdier. Marit Arnstad som også er tidligere olje- og energiminister, sier at Norsk Hydro og andre selskap som hevder at de har teknologi som er god og sikker nok, først må bevise dette for myndighetene.

Direktør Helge Lund i Statoil og direktør Eivind Reiten i Norsk Hydro svarer begge at den sikre teknologien utvikles i det konkrete arbeidet med aktuelle utbyggingsprosjekter. Disse uttalelsene illustrerer til sammen rammene for den konflikten som nå seiler opp om Goliat-feltet utenfor Hammerfest i Finnmark. Feltet ligger innenfor den vernesonen på femti kilometer ut fra kysten som miljøbevegelsen mener er et minimum for varig vern av sårbare kystområder. Dilemmaet for trepartiregjeringen til Jens Stoltenberg er at operatøren på Goliat sitter på en tillatelse til å utvinne oljen i feltet som nå er oppgradert fra et lite til et mellomstort oljefunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer