Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljebyen ga mest av alle

Stavanger ga mest til Amnestys TV-aksjon likevel.

 NÆRMET SEG 200 MILLIONER:  Amnesty International i Norges generalsekretær John Peder Egenæs (til venstre), Kari Bucher og Ahmed Fawad Ashraf i audiens hos kronprins Haakon på Slottet i Oslo i forbindelse med TV-aksjonen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix.
NÆRMET SEG 200 MILLIONER: Amnesty International i Norges generalsekretær John Peder Egenæs (til venstre), Kari Bucher og Ahmed Fawad Ashraf i audiens hos kronprins Haakon på Slottet i Oslo i forbindelse med TV-aksjonen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Du tror kanskje at innbyggerne i oljehovedstaden Stavanger var de mest rause når bøssebærerne til TV-aksjonen ringte på dørene søndag ettermiddag?

Svaret på det er JA!

I går kveld så det ut som folk i oljebyen ikke hadde gitt så mye til aksjonen. Men etter at tellemannskapet hadde fordøyd 2 - 1 seieren over Sogndal visste det seg at de faktisk topper hele aksjonen.

Byens store fotballsønn Erik Thorsvedt var programleder hele søndagskvelden på NRKs aksjonsprogram.

Artistdatter Charlotte Thorstvedt var en av programmets blide og velvillige telefonpassere.
Noe skjedde søndag kveld som til slutt fikk siddisene til å åpne lommeboka.

Kristiansand på topp I oversikten over gjennomsnittsgaven fra landets byer, lå Stavanger helt i bunnsjiktet ved 23-tiden med 14,22 kroner pr. innbygger.

Når listen er komplett ligger de helt øverst med et snitt på 51,98 kroner. Et godt stykke foran nummer to på lista som er «lillebroren» Sandnes. Der ga folk i snitt 46,45 kroner pr. innbygger.

Trondheim kommer på en tredjeplass med 44,42 kroner pr. innbygger. Oslo-beboeres giverglede var til sammenligning 41,87 kroner pr. hode, mens Kristiansand kommer på en femteplass med 39,40 kroner pr. innbygger.

På landsbasis kan ingen matche givergleden på Svalbard med 441,99 kroner pr. hode.

Her ligger TV-aksjonens løpende statistikker, som viser at Amnesty International hadde fått inn litt over 200 millioner kroner.

Og det var før auksjonsbudet for to konsertbilletter og et møte med pop-prinsen Justin Bieber var gått under hammeren for 151 500 kroner like før midnatt.

Norge Rundt: 72 000 Å få være programleder i Norge Rundt viste seg også å være et populært auksjonsobjekt, og vinnerbudet var 72 000 kroner. Det kom inn 96 bud på bilen kjent fra Karpe Diem-låten «Toyota'n til Magdi», og den gikk for 55 000 kroner, melder NTB. Helt på topp lå et bilde malt av Vebjørn Sand, årets TV-aksjonskunstner. Budet var på 181 000 kroner.

 

 SEIER HJALP IKKE:  Menig Julian Andersen fra Luftforsvaret samler inn penger til årets tv aksjon under eliteseriekampen for herrer mellom Viking og Sogndal på Viking Stadion søndag kveld. Men selv 2-1 seier til hjemmelaget hajlp ikke på givergleden i Stavanger. Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix.
SEIER HJALP IKKE: Menig Julian Andersen fra Luftforsvaret samler inn penger til årets tv aksjon under eliteseriekampen for herrer mellom Viking og Sogndal på Viking Stadion søndag kveld. Men selv 2-1 seier til hjemmelaget hajlp ikke på givergleden i Stavanger. Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix. Vis mer