GOLIAT

Oljedepartementet har plutselig funnet tallene: De viser at Goliat ikke blir lønnsom for Norge

Olje- og energidepartementet hevder de aldri fikk lønnsomhetsvurderingen fra egen faginstans i 2015 - dermed fikk ikke Stortinget den heller.

PRESSES: Oljeminister Terje Søviknes sier departementet hans aldri fikk lønnsomhetsvurderingen Oljedirektoratet gjorde av Goliat.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PRESSES: Oljeminister Terje Søviknes sier departementet hans aldri fikk lønnsomhetsvurderingen Oljedirektoratet gjorde av Goliat. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet): Terje Søviknes spurte aldri sitt eget fagorgan, Oljedirektoratet, da Stortinget ville ha svar på når det omstridte Goliat-feltet blir lønnsomt.

Direktoratet, som er underlagt Søviknes' departement, satt med tallene Stortinget ba om: Det viser seg i dag at direktoratet allerede i 2015 gjorde den lønnsomhetsvurderingen som Stortinget ba om i høst, og den viste at Goliat-feltet ikke vil tjene store penger for Norge, viser pressemeldinga.

Det var bare et problem: Ifølge departementet fikk aldri Søviknes og co. lønnsomhetsvurderingen, som er over to år gammel og viser at Goliat-feltet aldri vil tjene store penger for AS Norge.

Og derfor fikk heller ikke Stortinget informasjonen.

«Departementet er blitt kjent med at direktoratet i 2015 i tillegg laget et internt notat som belyste lønnsomheten ved Goliat-utbyggingen. Notatet bygget på operatørens oppdaterte kostnadsestimater og produksjonsprofiler på det tidspunktet. Notatet viste at det er svært lønnsomt å komme i produksjon raskest mulig. Med forutsetningene direktoratet brukte, oppsummerte notatet Goliat som marginalt lønnsomt eller marginalt ulønnsomt, avhengig av om assosiert gasseksport starter i 2030.», heter det i pressemeldinga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer